Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Controverse rondom reactie Giuliani op belastinggegevens Trump

Jasper van Emmerik op 4 oktober 2016 - Reageren

Sinds zaterdag hebben verschillende partijen al gereageerd op Trumps vermoedelijke omzeiling van de belasting. Reacties variëren van afschuw tot bewondering, maar in de woorden van supporter Rudolph Giuliani schijnt nog veel meer door.

 

Controverse

In een interview met NBC News uitte de voormalig burgemeester van New York zijn bewondering voor Trump. Eerder roemde hij Trump al over diens kennis van belastingwetgeving, waardoor de presidentskandidaat al achttien jaar geen belasting zou kunnen betalen, maar nu ging hij nog een stap verder: ‘Denk je niet dat een man met zo een economische kennis beter voor de Verenigde Staten is dan een vrouw en het enige wat zij ooit gedaan heeft is de FBI een hoop werk bezorgen met het doorzoeken van haar e-mails.’

 

De uitspraken van Giuliani leggen een hardnekkige houding van het kamp Trump bloot: als een man iets stoms doet is het geniaal, doet een vrouw iets stoms is het onvergefelijk. Niet bepaald een handige boodschap van de campagne, gezien het feit dat vrouwen in de meeste staten een meerderheid van het electoraat vormen en Trump het nog altijd bar slecht doet onder deze groep. Clinton heeft nog niet gereageerd op de uitspraken, maar vroeg zich eerder al wel af wat voor een genie zich binnen een jaar bijna een miljard dollar in de schulden kan steken.

 

Concurrentie

Giuliani is de afgelopen tijd veel bezig met campagne voeren voor Trump en viel Clinton eerder al aan op haar gezondheid en haar huwelijk. The Washington Post suggereert dat Giuliani, ooit overigens begonnen als Democraat, procureur-generaal wil worden onder Trump en daarom zo fanatiek meedoet aan diens campagne.

 

Giuliani is bovendien in een concurrentiestrijd verwikkeld met Trumps voormalige tegenstander uit de voorverkiezingen Chris Christie, die momenteel een schandaal aan zijn broek heeft rondom zijn herverkiezing als gouverneur van New Jersey. Alles wat Trump zegt wordt momenteel dan ook beaamd door Giuliani, van diens uitspraken over het controversiële beleid van preventief fouilleren tot het vermeende racisme van de Black Lives Matter beweging. Giuliani ontkent zelf overigens bezig te zijn met het bemachtigen van een nieuwe baan na de verkiezingen.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.