Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 30/9: Trump Foundation in de problemen en de Republikeinse steun voor Clinton blijft komen

Daniel Leseman op 30 september 2016 - Reageren

De stichting van Donald Trump bevindt zich in de juridische problemen. De organisatie zou niet de juiste vergunningen hebben. Daarnaast is er goed nieuws voor Hilary Clinton, de Republikeinse steunbetuigingen blijven binnenstromen. Dat en nog meer leest u in de nieuwe Race to DC!

 

Trump Foundation

De Trump Foundation bevindt zich in de juridische problemen. Volgens de wetten van New York moet een stichting een vergunning hebben voor het inzamelen van geld. Daarnaast moet een stichting bij een opbrengst hoger dan 25.000 dollar jaarlijkse verslagen uitbrengen over de uitgaven van dit geld. De Trump Foundation zou niet over deze vergunningen beschikken. Alleen via de site van de Trump Foundation is er bij deze verkiezingen al 1.67 miljoen dollar binnengehaald.

 

Als uiteindelijk is gebleken dat de stichting de wetten heeft overtreden, moet de stichting onmiddellijk stoppen met het inzamelen van geld. In het meest extreme geval zou de stichting het geld dat ze hebben ontvangen moeten terugbetalen.

 

Experts op dit gebied hadden forse kritiek op Trump voor deze problemen. Zo ook James J. Fishman, professor rechtsgeleerdheid. "Je zou niet verwachten dat iemand die zo bekwaam zou zijn en opschept over de kracht van zijn bedrijven zijn stichting zo zou runnen." Hij voegde eraan toe: "Trump is een miljardair die zich gedraagt als iemand met slechts duizenden dollars".

 

Republikeinse steun voor Clinton

Het Clinton kamp heeft nieuwe lijst met prominente Republikeinse steunbetuigingen bekend gemaakt. In deze lijst van 44 personen zijn er 40 Republikeins en 4 onafhankelijk. De lijst bevat namen van voormalige leden van het Congres, medewerkers van het Witte Huis onder president Bush en lokaal verkozen bestuurders.

 

Het is Trump dus bij lange na niet gelukt om de Republikeinse partij te verenigen. Veel Republikeinen kunnen zijn gedrag en uitspraken simpelweg niet accepteren. "In mijn visie is Trump misschien wel de minst bekwame, minst intelligente en minst stabiele persoon om ooit genomineerd te worden voor een grote partij", aldus Jim Cicconi, een voormalig staflid onder George H.W. Bush die deze verkiezingen op Clinton gaat stemmen.

 

Klik hier voor de lijst.

 

Kort nieuws:

  • Zowel Trump als Clinton hebben aangegeven dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel hun favoriete buitenlandse leider is. Trump voegde er wel aan toe dat hij vind dat ze slecht is omgegaan met de immigratie-crisis.
  • Een nieuwe peiling in de kantelstaat Michigan laat zien dat Clinton een voorsprong van 7% heeft. Clinton doet het zoals verwacht beter bij vrouwen en Trump beter bij de mannen.
  • Michael Reagan, de oudste zoon van president Reagan, heeft uitgehaald naar Donald Trump. Volgens hem moet Trump zijn mond houden en beginnen met luisteren als hij de verkiezingen wil gaan winnen. 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.