Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Wie bewaakt de bewakers?

Hoofdredactie op 2 december 2011 - Reageren

Door Thijs Kleinpaste

Dankbare taak

Het belachelijk maken van FOX News is in de Verenigde Staten een dankbare taak. De komiek Jon Stewart van comedyzender Comedy Central verdient zijn brood dankzij het bestaan van FOX News. De zender is dankzij hun soms hysterische verslaggeving, eindeloze reeks tegenspraken en onverbloemde partijdigheid een dankbaar mikpunt van spot voor Stewart en zijn crew van The Daily Show.

 

Maar nu blijkt dus dat mensen die naar FOX News kijken veel minder van het echte ‘news’ meekrijgen dan mensen die helemaal geen nieuws kijken. Is dat een probleem? Het lijkt van wel. In een democratisch land als de Verenigde Staten moeten de media een waakhond zijn die de waarheid blootleggen als politici vooral bezig zijn met hun eigen belangen en het verdraaien van de werkelijkheid om goede sier te kunnen maken bij kiezers. Maar wat als de media zelf een onjuist beeld geven van de stand van het land? Kunnen kiezers dan nog wel de beste keus maken?

 

Lees verder op BKBacademie.nl >>

 

De BKB Academie gaat van 7 tot 14 januari naar New Hampshire om het verkiezingsspektakel mee te maken. Zij zoeken hier nog sponsors voor. Mocht u willen investeren in een talentvolle groep jonge mensen, ga dan snel naar hun website

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.