Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Sununu: "Obama moet leren een Amerikaan te zijn"

Michiel Klaassen op 18 juli 2012 - Reageren

John H. Sununu, oud-gouverneur van New Hampshire en fervent supporter van Romney, heeft uitgehaald naar Barack Obama. Maar waar zijn medestanders het vaak houden bij het bekritiseren van Obama's economische plannen, besloot Sununu een stapje verder te gaan - om daarna direct zijn excuses aan te bieden.

 

Sununu had er duidelijk zin in, dinsdag op Fox. "Deze kerel begrijpt niet hoe hij banen moet creeŽren," trapte hij af. Dat is ook niet verwonderlijk, vindt hij: "Hij heeft geen idee hoe het Amerikaanse systeem functioneert, en daar moeten we niet verbaasd over zijn want hij bracht zijn eerste jaren door op HawaÔ terwijl 'ie iets aan het roken was, de volgende paar jaren op IndonesiŽ en toen nog een aantal jaren op IndonesiŽ."

 

Ook reageerde Sununu op een spot waarin de Obamacampagne er bij Romney op aandringt om openheid van zaken te geven over zijn belastingaangiftes. "Als hij [zijn belastingaangiftes niet op orde heeft] dan had de belastingdienst wel op zijn deur geklopt en hadden we dat allemaal geweten. De Obamacampagne heeft weer eens laten zien dat ze duidelijk en onherroepelijk een stelletje leugenaars zijn."

 

Maar toen was de oud-gouverneur van New Hampshire, een buurstaat van Massachussetts, nog niet klaar. Sununu sprak de wens uit dat 'de president zou leren hoe een Amerikaan te zijn.' Direct daarna legde hij deze opmerking als volgt uit: "Wat ik dacht dat ik zei maar kennelijk niet zei is dat de president de Amerikaanse formule voor scheppen van business moet leren."

 

De Obamacampagne had weinig moeite de opmerkingen af te doen als buitenproportioneel. Woordvoerder Lisa Smith reageerde: "De campagne van Romney is officieel diep gezonken. Deze overreactie en over-the-top retoriek zullen de zaken er niet beter op maken: het vestigt de aandacht er juist op hoe wanhopig ze zijn om het gesprek te veranderen."

 

Nog dezelfde dag bood Sununu zijn excuses aan. "Ik heb een fout gemaakt, ik had die woorden niet moeten gebruiken."

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.