Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Santorums grootste fans uit Arkansas

Matthijs Prinzen op 29 maart 2012 - Reageren

Meet the Duggars. Een fenomeen in de Verenigde Staten, onbekend in Nederland. De eenentwintig gezinsleden zijn misschien wel de grootste fans van presidentskandidaat Rick Santorum. Zijn conservatieve denkbeelden sluiten namelijk perfect aan op de levensstijl van de familie uit Tontitown, Arkansas. Tijd dat ook Nederland kennis maakt met de Duggars.

 

De familie is bekend geworden door hun realityshow op zender TLC. Oorspronkelijk heette de show 17 Kids and Counting, maar in de loop der jaren groeide de familie naar 19 Kids and Counting. In november maakten de ouders Michelle en Jim Bob nog bekend dat ze in verwachting waren van hun twintigste kind, maar in december bleek Michelle een miskraam te hebben gehad.

 

De Duggar familie is streng-evangelicaal en doen niet aan contraceptie omdat ze geloven dat God voor hen zal bepalen hoeveel kinderen ze zullen krijgen. Na de geboorte van haar oudste zoon Joshua besloot Michelle weer aan de pil te gaan. Ze werd desalniettemin zwanger en kreeg vervolgens een miskraam. Michelle en Jim Bob zagen het gebruik van contraceptie als de reden voor hun miskraam en besloten voortaan het lot in handen te leggen van God.

 

Gemiddeld is Michelle elke anderhalf jaar bevallen van een kind die ze allemaal een voornaam beginnend met een “J” geeft. Zodoende bestaat de familie nu uit Joshua, Jana, John-David, Jill, Jessa, Jinger, Joseph, Josiah, Joy-Anna, Jedidiah, Jeremiah, Jason, James, Justin, Jackson, Johannah, Jennifer, Jordan-Grace en Josie.

 

Alle kinderen krijgen thuis les van moeder Michelle. Daarnaast heeft de familie een zogenaamd buddy-systeem ingevoerd waarin een ouder kind zorg draagt voor een jongere telg uit de familie. De kinderen mogen alleen kijken naar educatieve televisieprogramma’s, hebben beperkt toegang tot internet en mogen alleen onder begeleiding daten. Fysiek contact met iemand van het andere geslacht is daarbij taboe.

 

Sinds 2008 wordt de familie gevolgd door de camera’s van TLC. Verspreid over vijf seizoenen hebben de Duggars er al 143 afleveringen op zitten. De bekendheid gebruiken ze sindsdien voor het verspreiden van hun geloof en hun politieke opvattingen. Dat is niet helemaal vreemd, want vader Jim Bob was tussen 1999 en 2002 afgevaardigde in het parlement van de staat Arkansas.

 

Michelle en Jim Duggar schreven verschillende boeken en geven op hun eigen website uitgebreid advies over opvoeding en geloof. Daarnaast promoten ze andere christelijke boeken, bijbelse zomerkampen en kuise meisjesmode.

 

Al met al zijn de Duggars een prachtig uithangbord voor de campagne van Rick Santorum. Sterker nog, tijdens de Republikeinse voorverkiezingen zetten de Duggars zich in voor Santorums campagne. Bij de primaries in Louisiana bijvoorbeeld hielden ze op maar liefst zeven plekken door de staat heen speeches en rally’s om de oud-Senator uit Pennsylvania te steunen.

 

Met succes, want Santorum won de voorverkiezingen in Louisiana met groot verschil van tegenstrever Mitt Romney en is ook in andere staten in the Deep South buitengewoon populair. Santorum mag dus in zijn handen knijpen (of God bedanken) dat de Duggars hem openbaar bijstaan in zijn strijd om de Republikeinse nominatie.

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.