Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Santorum: ik verlaat de race als Romney 1144 delegates heeft

Jan-Willem Kranendonk op 2 april 2012 - Reageren

Rick Santorum zal de race verlaten op het moment dat Mitt Romney 1144 delegates heeft binnengehaald. Dat stelde hij gisteren in een interview op NBC Meet The Press. Santorum benadrukte wel direct dat Romney daar nog niet eens in de buurt is en nog meer dan de helft van de gedelegeerden verdeeld moet worden. Voorlopig zal de voormalig Senator dus deel blijven nemen aan de verkiezingsstrijd.

 

Ook reageerde Santorum op een opmerking van Marco Rubio, die zich vorige week achter Mitt Romney schaarde om een brokered convention te voorkomen. Een dergelijk scenario zou volgens Rubio desastreus zijn voor de Republikeinse Partij. Santorum was het hier echter niet mee eens. "Waar het om gaat is dat we de juiste kandidaat het tegen Obama laten opnemen. In 2008 hadden we in maart een nominee, terwijl de Democraten doorvochten tot in de zomer..."

 

Eind deze maand zijn er voorverkiezingen in Pennsylvania, de thuisstaat van Santorum. De voormalig Senator bestempelde die als een 'must-win' en gaat er vanuit dat hij de staat ook naar zich toe zal trekken. In een recente peiling stonden Romney en Santorum nek-aan-nek, waaruit blijkt dat dit nog een lastige klus gaat worden. En verliest Santorum zijn thuisstaat, dan kan hij de nominatie voorgoed vergeten.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.