Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Republikeinse kandidaten houden tot nu toe hand op de knip

Coen Nij Bijvank op 16 maart 2012 - Reageren

Bij de campagnes die de Republikeinse kandidaten voeren, wordt met miljoenen gesmeten. Zogenaamde Super PACs zouden de campagne ontdoen van inhoud. De kandidaat met het meeste geld wint, en kandidaten met een lager budget maken dus weinig kans.

 

Half zoveel Waar de Republikeinse kandidaten in 2008 eind januari al bijna $310 miljoen hadden opgehaald, is dat nu zon $146 miljoen. Zelfs als je het geld dat de Super Pacs binnen halen erbij optelt, halen de campagneteams veel minder geld binnen dan de kandidaten van vier jaar terug (die nog niet ondersteund werden door zulke groepen). Zelfs Romney, die nu de big spender van de kandidaten is, geeft minder uit dan hij vier jaar geleden deed toen hij ook al deelnam aan de Republikeinse voorverkiezingen. Destijds was hij de underdog die wedijverde met andere kandidaten die nog veel meer geld uitgaven.

 

Gebrek aan enthousiasme? Slechte economie? De afname van geld dat er in de campagnes omgaat onderstreept nog maar eens het feit dat er erg weinig enthousiasme is voor de Republikeinse campagne. Geen van de kandidaten weet de Republikeinse achterban echt blij te maken. Ook de slechte economische situatie van dit moment is een verklaring voor het weinige geld dat er dit jaar omgaat bij de campagnes. Er zijn veel minder rijke Amerikanen bereid grote sommen geld in de Republikeinse campagnes te besteden.

 

Later dit jaar De meeste campagnestrategen verwachtten echter wel dat de race om het presidentschap uiteindelijk toch nog de duurste uit de geschiedenis wordt. Als de Republikeinse kandidaat eenmaal bekend is, zullen donateurs zich scharen achter hun kandidaat. Nu staan veel miljonairs nog wantrouwend tegenover de verdeelde GOP.

 

Voordeel voor Obama Campagnemedewerkers van Obama verklaarden te verwachten dat de Republikeinen nog heel veel geld binnen zullen gaan halen met hun Super PACs. Maar de uiteindelijke Republikeinse kandidaat zal echt nog heel hard zn best moeten doen om voldoende geld binnen te halen. Het is natuurlijk in het voordeel van Obama dat de Republikeinen nog zo verdeeld zijn en dus nog maar weinig geld op hebben gehaald, terwijl Obama aan het eind van januari al $76 miljoen had binnen gehaald. En daar zijn de tientallen miljoenen dollars die de Democratic National Committee op voorraad heeft nog niet eens bij meegerekend. Financieel gezien heeft Obama dus al ruim de voorsprong genomen.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.