Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Paul Ryan steunt Mitt Romney

Jan-Willem Kranendonk op 30 maart 2012 - Reageren

Paul Ryan, de financiŽle wonderboy van de Republikeinen, heeft zich achter Mitt Romney geschaard. De Afgevaardigde wil hiermee zijn achterban in Wisconsin, waar aanstaande dinsdag voorverkiezingen zijn, beÔnvloeden om op Romney te stemmen. Ryan is geliefd in de partij, niet in het minst bij de conservatieve vleugel en zijn endorsement mag dan ook van evenveel belang worden geacht als die van Marco Rubio en George H.W. Bush eerder deze week.

 

Ryan heeft de afgelopen tijd met Romney en zijn team uitgebreid over de fiscale situatie en de algemene staat van het land gesproken. Hij is "er van overtuigd dat Mitt Romney de capaciteiten, de vastbeslotenheid, de principes, de moed en de integriteit heeft om te doen wat nodig is om Amerika weer op het goede spoor te zetten."

 

Wat Ryan betreft zijn de voorverkiezingen goed geweest en heeft het de kandidaten sterker gemaakt, maar het gevaar bestaat dat ze nu een fase ingaan die contraproductief zal werken. Daarom is het tijd voor de Republikeinse Partij om zich achter Mitt Romney te scharen.

 

Christian Heinze, blogger op GOP12, stelt dat het endorsement van Paul Ryan wellicht belangrijker is dan dat van Marco Rubio. Laatstgenoemde wordt gezien als de belangrijkste kandidaat voor het running mate en zal dus eerder als bevooroordeeld worden beschouwd dan Ryan. Die heeft al meermaals aangegeven zich prima te voelen in het Huis van Afgevaardigden en het presidentschap niet te ambiŽren. Bovendien scoort Ryan goed bij degenen die zich hevig zorgen maken over de begroting en zullen zij sneller geneigd zijn zich achter Romney te scharen.

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.