Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Obama nog steeds favoriet bij minderheden

Johran Willegers op 9 december 2011 - Reageren

Het leeuwendeel van de afro-Amerikanen en latino’s gaat op Obama stemmen. Dat blijkt uit een peiling van Brilliant Corners Research. De cijfers zullen een geruststelling zijn voor Obama, wiens campagne nog niet eens van start is gegaan.

 

Negen op de tien blacks en 64 procent latino’s staan achter de president. De ondervraagde minderheden zijn sleutelfactoren in een verkiezingsoverwinning. Zij wonen in belangrijke staten met veel zwevende kiezers, de swing states. Dit zijn staten als Nevada, Colorado, New Mexico, Florida en Arizona.

 

Een andere belangrijke conclusie is dat de stembereidheid onder minderheden is gegroeid. 50 procent is meer gemotiveerd om in november naar de stembus te gaan dan in 2008. Latino’s zijn in swing states een beslissende minderheid die het middelpunt zal zijn van de campagnes. Obama zal alles op alles zetten om die stemmers voor zich te winnen, maar ook Republikeinen azen op de groep. Newt Gingrich liet zich in een CNN-debat opvallend positief uit over het verlenen van staatsburgerschap voor groepen illegalen.

 

Mitt Romney wil de conservatieve kampen binnen zijn partij plezieren door hard in te steken op immigratiebeleid. Dat valt ook af te lezen uit de cijfers. Negen op de tien procent zegt zeer gecommitteerd te zijn om naar de stembus te gaan en 93 procent van hen kiest liever voor Obama dan Romney.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.