Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Joe the Plumber wordt Joe the Politician

Jan-Willem Kranendonk op 9 februari 2012 - Reageren

Onze collega's in de WarRoom meldden vanmiddag dat Joe the Plumber campagne voert om verkozen te worden tot Congressman. Mocht u hem vergeten zijn, Joe - die eigenlijk Samuel Joseph Wurzelbacher heet - werd beroemd in de campagne van 2008 toen hij president Obama bij een ontmoeting het vuur na aan de schenen legde over diens belastingplannen voor bedrijven. De plannen van de Democraat waren strijdig met de American Dream volgens de inmiddels beroemde inwoner van Ohio.

 

Hoewel hij zich tijdens die verkiezingen niet voor een kandidaat uitsprak, werd Joe the Plumber in de strijd veelvuldig opgevoerd door zowel John McCain als Barack Obama. Beiden gebruikten ze hem om uitleg te geven over hun belastingpolitiek en die van de tegenkandidaat aan te vallen. Vooral McCain wendde hem aan om te beargumenteren dat Obama's economische plannen de werkende klasse zouden treffen.

 

Wurzelbacher werd een bekende Amerikaan en kwam veelvuldig in de spotlights. Zo schreef hij een boek, Fighting for the American Dream en werd hij verkozen tot raadslid. Zijn bekendheid hoopt hij om te zetten in genoeg steun bij de komende verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden. Daarvoor zal hij echter hard aan de bak moeten. Het district waar hij woont is namelijk stevig in handen van de Democraten.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.