Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Jeb Bush: Hispanics zijn van cruciaal belang

Jan-Willem Kranendonk op 26 januari 2012 - Reageren

De belangrijkste winst valt te boeken op het immigratiestandpunt. In Amerika heeft de Democratische Partij in 2008 dit thema naar zich toegetrokken. Hispanics zien echter in dat die partij gefaald heeft om de beloofde immigratiehervormingen waar te maken. De Republikeinen moeten volgens Bush een nieuwe koers ten bepalen en daarbij als uitgangspunt nemen dat nieuwe Amerikanen de economie versterken.

 

We need more people to come to this country, ready to work and to contribute their creativity to our economy. U.S. immigration policies should reflect that principle. Just as Republicans believe in free trade of goods, we should support the freer flow of human talent.

 

Verder moet de Republikeinse Partij meer erkenning geven aan diversiteit binnen de gemeenschap van de Hispanics.

 

Ook vindt Bush dat het onderwijs moet toegankelijker worden voor mensen uit deze groep, om gelijke kansen te bieden. In Florida zijn er bijvoorbeeld serieuze hervormingen geweest en Hispanic-studenten uit die staat kwamen er in 2009 stukken beter af dan hun Hispanic-leeftijdsgenoten in andere staten.

 

Volgens Bush hebben de Republikeinen de sleutel in handen, omdat de hervormingen van de Democraten geblokkeerd worden door de vakbonden voor docenten.

 

Bush, die ook vice-voorzitter is van de Hispanic Leadership Network Conference, heeft nog geen zijde gekozen in de huidige strijd om de nominatie. Hoewel zijn naam meermaals is gevallen als late candidate, lijkt hij zijn zinnen op 2016 te hebben gezet.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.