Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Einde campagne Gingrich nabij?

Lodewijk Hekking op 28 maart 2012 - Reageren

“Een man die duidelijk in de nadagen van zijn politieke carrière zit.” Zo noemde David Plouffe, woordvoerder van Barack Obama, Newt Gingrich een paar dagen geleden. Hij lijkt gelijk te krijgen nu Gingrich heeft besloten zijn campagneteam te verkleinen. Onder andere de directeur van het team heeft het veld moeten ruimen.

 

De voormalige Speaker of the House richt zijn pijlen nu op de Republikeinse conventie, hij hoopt op een ´big-choice convention’. Door direct contact te gaan zoeken met de delegates hoopt Gingrich voor een stunt te zorgen in Tampa Bay.

 

Zijn campagneleider verwoordt het zo: “Romney is niet in staat de benodigde 1144 delegates te winnen vóór de conventie. Dat gaat hem ook niet lukken op de conventie, omdat de meerderheid van de delegates conservatief is. Dit zal zorgen voor een sfeer waarin Gingrich naar voren komt als de enige kandidaat die sociale-, economische- en nationale veiligheidsconservatieven kan binden”

 

Nu is Gingrich bij uitstek iemand die je niet af moet schrijven, hij kwam al een paar keer verassend terug tijdens deze campagne, maar dit lijkt toch een brug te ver. En dus moet Gingrich zich maar gaan richten op een mooi leven met zijn Callista . Of op 2016 natuurlijk.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.