Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Donald Trump gokt nu al vast op Hillary in 2016

Coen Nij Bijvank op 30 maart 2012 - Reageren

“Hillary Clinton, I think, is a terrific woman,” zei Donald Trump woensdagavond in een interview op FOX News. Hij is van mening dat de voormalige first lady goed werk verricht als secretary of state. Volgens The Donald zal Clinton in 2016 een laatste poging doen om president van de Verenigde Staten te worden, wellicht met de steun van de vastgoedmagnaat.

 

Harde werker Volgens Trump is Clinton een harde werker en heeft ze als lid van het Kabinet-Obama haar baan goed vervuld. Als Hillary in goede gezondheid blijft, zo zei Trump, zal Clinton waarschijnlijk nog een gooi doen naar het presidentschap. Zelf heeft de Secretary of State tot nu toe afwijzend gereageerd op alle speculaties. Ze verwacht in 2016 niet meer zo'n zware functie te willen bekleden en heeft geen intenties om nogmaals te proberen president te worden.

 

Steun betuiging? Trump wilde nog niet zeggen of hij Clinton ook echt van plan is te gaan steunen. “I don’t want to get into this because I’ll get myself into trouble.” Niet zo vreemd, want over het algemeen is Trump een aanhanger van de Republikeinse partij. Hij zal het dus niet eens zijn met de meeste opvattingen van Clinton. Bovendien zou steun betuigen aan een Democraat hem kritiek kunnen opleveren.

 

Trump speculeerde in 2011 een tijdje over deelname aan de verkiezingsrace, maar trok zich uiteindelijk terug. Nadat hij op verschillende manieren had geprobeerd invloed te krijgen in de race, steunde hij begin februari Mitt Romney.

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.