Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Campagnespotje: Obama's One Chance

Jan-Willem Kranendonk op 28 april 2012 - Reageren

 

In een nieuw reclamespotje brengt Barack Obama's campagneteam de belangrijkste prestatie van de president nog eens naar voren: het doden van Osama Bin Laden. Bill Clinton praat het filmpje aan elkaar en spreekt in grote bewoordingen over Obama. "He took the harder and more honerable path." Aanstaande woensdag is het een jaar geleden dat de terroristenleider gedood werd, een uitgelezen moment voor de Obama-campagne om het feit in herinnering te roepen.

 

In het vervolg van het spotje wordt Mitt Romney stevig bekritiseerd. De Republikein heeft in het verleden meermaals aangegeven dat het doden van Bin Laden geen al te hoge prioriteit mag hebben en dat buit de campagne van Obama natuurlijk uit. Eerder deze week haalde Joe Biden in een speech in New York ook al verschillende quotes van Romney over buitenlands beleid aan. Foreign policy is een thema waarop de Obama het momenteel beter doet dan zijn waarschijnlijke Republikeinse tegenkandidaat en de Democraten zullen het onderwerp dan ook fors uitbuiten in de campagne.

 

Dat is echter tegen het zere been van de Republikeinen. John McCain, de tegenkandidaat van Obama in 2008, verwijt hem dat hij de gedachte aan 11 september en het doden van Osama Bin Laden marginaliseert door het voor een goedkoop politiek spotje te gebruiken. Ook uit de campagne van Romney werd afkeurend gereageerd. Woordvoerder Andrea Saul stelde dat "het doden van Osama Bin Laden een grootse dag was voor alle Amerikanen en de gehele wereld." Volgens haar is het jammer om te zien dat de Obama-campagne een gebeurtenis die het land bijeenbracht gebruikt om vervolgens weer verdeeldheid te creŽren.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.