Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Cain begaat nieuwe buitenlandblunder

Daan Heijink op 18 november 2011 - Reageren

We need a leader, not a reader', sprak Herman Cain vandaag tijdens een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat New Hampshire. Er zijn voldoende experts op het gebied van buitenlands beleid, zo vindt Cain. Waarom zou hij zelf als president van Amerika uitgebreide kennis van het buitenland moeten hebben?

 

LibiŽ en Oezbekistan De laatste weken komt steeds duidelijker naar voren hoe weinig de oud-zakenman weet van buitenlandse zaken. Zo was er vorige week het inmiddels beroemde videofragment van een stamelende Cain die worstelt met zijn antwoord op een eenvoudige vraag over het Amerikaanse beleid met betrekking tot de crisis in LibiŽ. Eerder schaamde Cain zich duidelijk niet voor het feit dat hij niet wist wie de president van 'Oezbeki-beki-beki-beki-stan-stan' is. 'Als ze me dat vragen, dan zeg ik gewoon: 'Weet je, ik heb geen idee - weet jij het?''.

 

Nieuwe flater Aan zijn rijtje buitenlandblunders mag Cain weer een nieuwe flater toegevoegen. Tijdens een bezoek aan Miami, in de zuidelijke Amerikaanse staat Florida, genoot Cain van een koffie en de Cubaanse specialiteit 'croquetas' en wilde hij zijn liefde voor de gefrituurde snack kenbaar maken. 'Hoe zeg je 'heerlijk' in het Cubaans?' vroeg hij enthousiast, zich niet realiserend dat op Cuba Spaans wordt gesproken.

 

Viva Cuba Libre Zijn antwoord op een vraag uit het publiek over zijn visie op de problematiek rond Cuba was ook niet erg overtuigend: 'Eťn van mijn principes is om de bron te benaderen die het dichtst bij het probleem staat, dan zul je namelijk de oplossing vinden. Ik wil van de Cubaanse leiders een oplossing horen'. Daar voegde Cain ongemakkelijk aan toe: 'Viva Cuba Libre'. In Florida vormen Cubanen een belangrijke minderheid. Cain heeft zich bij die minderheid waarschijnlijk niet erg populair gemaakt met zijn opmerkingen.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.