Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Wikileaks onthult de echte Huma Abedin

Mike Veldt op 19 oktober 2016 - Reageren (2)

Huma Abedin staat al geruime tijd dicht bij Hillary Clinton. Dat heeft geleid tot een hoop interesse in haar persoonlijkheid. Ze wordt achtervolgd door paparazzi. Fans maken een selfie met haar, en ze werd meerdere keren gefotografeerd voor Vogue. Ook is zij naast Clinton zelf de enige in het team Clinton die door Trump werd aangevallen. Nu komt WikiLeaks met enkele onthullingen over Abedin, die duidelijk maken welke rol zij binnen de campagne vertolkt. 

 

Haar rol

"Van buitenaf is het alsof ze al zo lang bij de spotlight staat, dat Abedin denkt dat ze erin staat,’’ aldus enkele Clinton medewerkers. De gestolen e-mails van de campagne door WikiLeaks geven een nieuw beeld van de rol van Abedin binnen de campagne. Dit laat zijn dat zij meer dan een beschermvrouw is voor Clinton, dan men van buitenaf zou denken.

 

Ze is namelijk Clintons harde schijf. Als het komt tot Clintons ingewikkelde web met donoren, verkozen ambtenaren, vakbondsleden en supporters, weet Abedin de weg. Ze weet hoe mensen overgehaald moeten worden. De een heeft een telefoongesprek nodig, de ander een persoonlijk bezoek. Ze weet ook wie er met een tweet al binnengesleept kan worden, en wie er een verloren zaak is voor Clinton.

 

WikiLeaks

WikiLeaks publiceert al geruime tijd informatie van de Clintoncampagne. In de laatste editie kwam Abedin ook uitgebreid aan bod. Zo informeerde ze campagnevoorzitter John Podesta over de opstandige Los Angels burgermeester Eric Garcetti, die lange tijd geen steun aan Clinton gaf. Abedin schreef het volgende: "vat het niet te persoonlijk op, hij is een moeilijke voor ons, nooit echt een goede band mee gehad.’’ Om op deze manier Podesta gerust te stellen.

 

Een ander voorbeeld is het afzeggen van een speech van Bill Clinton.  Hij zou een speech geven voor Wall Street vlak voordat Hillary zich kandidaat zou stellen. Strategist Robby Mook was een tegenstander van deze speech en zocht contact met Abedin. Zij reageerde als volgt: "Hillary wil graag dat de speech doorgaat.’’ Toen Robby Mook even doortastte reageerde Abedin: "Als John Podesta het schema verandert, vertellen we wel dat Bill de speech heeft afgezegd, niet dat wij dat zelf hebben gedaan.’’

 

Volgens wikileaks hadden Mook en Podesta al snel in de gaten dat Abedin van waarde kon zijn deze campagne. Op 7 januari 2015 stuurde Mook een "Huma memo’’ naar Podesta. In deze memo werd over de ideale rol van Abedin gefilosofeerd: "Een zorg  die ik niet opgelost heb is hoe graag we haar nog bij het maken van schema’s willen hebben. Ik denk dat het goed zou zijn als ze mee gaat doen met de telefoongesprekken en vergaderingen vanwege haar geheugen, dat is immers heel veel waard.’’

 

Ervaring

Het is de jarenlange ervaring van Abedin waardoor Clinton haar vertrouwt. Ze loopt al sinds Clinton First Lady was mee aan de zijde van Clinton. Ze is uitgegroeid van een stagair naar beschermvrouw en nu de persoonlijke regelaar van Clinton. Plannen gaan op om van Abedin een stafchef te maken indien Clinton president wordt. Dit zou haar positie in het team van Clinton alleen nog maar vergroten. Het voormalige droomkoppel Weiner en Abedin werd uiteindelijk geen succes. Toch gaat het Abedin voor de wind aan de zijde van misschien wel de machtigste vrouw ter wereld.


 

 

 

 

Reacties (2)

Theo Strijers op 19 oktober 2016 21:25:

Tsjonge, ik ben onder de indruk zeg. 

bladie op 24 oktober 2016 11:14:

"ook is zei???"