Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Wat zijn de voortekenen voor Romney en Obama?

Jan-Willem Kranendonk op 6 november 2012 - Reageren (1)

Niet alleen de peilingen voorspellen wie er vannacht als winnaar uit de bus zal komen. Het bijgelovige gedeelte van de Amerikanen houdt heel andere graadmeters in de gaten. Wat zeggen de voortekenen?

 

Verlies voor de Washington Redskins

Het is een traditie dat wanneer de Washington Redskins, het American Footballteam van de hoofdstad, zijn laatste thuisduel wint, dezelfde partij de sleutels van het Witte Huis in handen houdt. In dit geval is dat de Democratische Partij, en meer specifiek Barack Obama.

 

De Redskins gingen zondag echter stevig onderuit tegen de Carolina Panthers. De eindstand van 21-13 in het voordeel van de bezoekers is een slecht voorteken voor Obama.

 

Hoe vaak goed voorspeld? 17/18 voorspellingen

Voorspelling: Romney

 

Astrologie

Veel mensen hebben er niets mee – zoals de auteur van dit artikel – maar er zijn wereldburgers die er in geloven. Sommigen van hen wonen in Amerika en waren benieuwd naar de mening van een astroloog. Nina Gryphon voorspelt op basis van de vraag of er “change of control” komt dat er weinig gaat veranderen. Obama blijft dus de bewoner van het Witte Huis.

 

Hoe vaak goed voorspeld? 1/1 voorspellingen

Voorspelling: Obama

 

Koffiedrinkers

Koop een rode of een blauwe koffiebeker en voorspel daarmee wie er president wordt. Zo doet 7-Eleven, een Amerikaanse supermarkt dat. Een overweldigende meerderheid ging naar de Democraat. Romney moet het niet van de koffiedrinkers hebben blijkbaar. Is dat weleens statistisch onderzocht?

 

Hoe vaak goed voorspeld? 3/3 voorspellingen

Voorspelling: Obama

 

Wie wint de World Series?

De sport is mateloos populair in de Verenigde Staten en zeker de grote finale, de World Series wordt goed gevolgd. De legende is dat wanneer een team uit de American League de World Series wint, de Republikeinen het Witte Huis veroveren. Wint een team uit de National League, gaan de sleutels van 1600 Pennsylvania Avenue naar de Democraten. Wie won er dit jaar? De San Francisco Giants, uit de American League. Kostje gekocht voor Mitt Romney.

 

Hoe vaak goed voorspeld? 16/23 voorspellingen

Voorspelling: Romney

 

De stem gaat door de maag

Bij de Busken Bakery in Ohio stemmen ze heel anders. De kandidaat waarvan de meeste koekjes verkocht worden, boekt een overwinning bij de verkiezingen. Obama heeft een dikke voorsprong, maar je moet toegeven dat een blauw koekje er ook gewoon lekkerder uitziet dan zijn rode equivalent. Niettemin, Obama zal als dank vast een doosje koekjes krijgen van de Busken Bakery. Reken maar dat die hier garen bij spint

 

Hoe vaak goed voorspeld? 5/5 voorspellingen

Voorspelling: Obama

 

Conclusie

De sportieve kant van het verhaal pleit voor Romney, maar Obama scoort beter bij de eters-en-drinkers. Met als tussenstand 2-2, geeft de astrologie de doorslag. Obama zou volgens de voortekenen de overwinning moeten behalen. Vast en zeker een heerlijk gevoel tijdens een spannende Election Day

Reactie (1)

Jasper op 6 november 2012 20:33:

De SF Giants spelen in de NL dus dat voorspelt een overwinning voor Obama.