Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Schandaal Trump houdt aan

Mike Veldt op 13 oktober 2016 - Reageren

Tijdens het debat van afgelopen zondag deed hij zijn uitspraken af als kleedkamerpraat. Hij ontkende dat hij ooit vrouwen ongewenst aangeraakt had. Toch blijft dit schandaal aan Trump kleven. Daarbovenop doen twee vrouwen in The New York Times hun verhaal over een vermeende aanranding van Trump. 

 

De gebeurtenissen

Jessica Leeds was een van de vermeende slachtoffers van Donald Trump. Zij keek zondag naar het debat, en hoorde het antwoord op de vraag over aanranding. Deze vraag werd met ‘’nee’’ beantwoord door Trump. Op dat moment brak er iets bij de 74-jarige vrouw. Zij vond dat het tijd werd om haar verhaal uit de doeken te doen.

 

Langer dan 30 jaar geleden zaten zij en Trump in een eerste klasse cabine van een vliegtuig. Na 45 minuten in de lucht te zitten begon hij haar aan te raken. ‘’Hij was als een octopus, zijn handen waren overal,’’ aldus Leeds. Zij vluchtte naar de achterkant van het vliegtuig en keerde niet meer terug naar de eerste klasse.

 

Een andere vrouw die zich erg in de woorden van Leeds herkende was Rachel Crooks. Zij was een receptioniste van 22 jaar toen ze met Trump te maken kreeg. Ze werkte toen voor onroerend goed-investeerders Bayrock Group in de Trump Tower. Daar kwam ze Trump buiten de lift tegen. Omdat haar bedrijf zaken deed met Trump, stelde ze zichzelf voor. Ze schudde elkaar de hand, maar Trump liet niet los. "Hij kuste me direct op mijn mond. Het voelde niet alsof het per ongeluk ging, het was zeer onbeschoft.’’

 

Trump ontkent

Sinds de dag dat Trump achtervolgd wordt door de tape uit 2005, ontkent hij alle aantijgingen. "Het zijn maar woorden, niets hiervan is gebeurd’’ zegt hij vaak over de uitgelekte tape en overige beschuldigingen. Hij begon zelfs te schreeuwen tegen een reporter van The Times. Hij vindt dat The Times de beschuldigingen uit de duim zuigt en dit alleen maar zegt om zijn persoon te beschadigen. Hij heeft al gedreigd met een rechtszaak.

 

Deze vorm van ontkenning en zelfverdediging moet ervoor zorgen dat kiezers in hem blijven geloven. Dat zouden ze volgens mevrouw Leeds en Crooks niet moeten doen. Iets waar de voormalige  Miss Utah ook op hamerde.  Zij maakte ook melding van aanranding door Trump.

 

Tijd was rijp

Crooks en Leeds hebben hun verhaal nooit aan de autoriteiten verteld. Ze deelden hun verhaal alleen met hun vrienden en familie. Crooks deed dat meteen na de gebeurtenis, bij Leeds kwam de herinnering weer naar boven sinds Trump zich kandidaat stelde. 

 

De buurvrouw van mevrouw Leeds, Linda Ross, vond het verschrikkelijk om te horen wat er gebeurd was. Ze moedigde Leeds aan om naar het nieuws te gaan. Dit weigerde zij, maar na het debat was dat wel anders. Toen Leeds en Crooks samen naar het debat keken en de opmerkingen van Trump hoorde besloten ze dus actie te ondernemen.

 

Allebei gaven ze verschillende interviews om te vertellen wat voor een persoon Trump is. "Degenen die op hem willen stemmen moeten nog eens goed nadenken."

 

Beiden staan zij achter Hillary Clinton in de strijd om het Witte Huis. Met hun verhaal hopen ze Trump van het presidentschap af te houden. Of dat lukt weten we in november pas. Een ding is zeker: dit doet Trump pijn en dit schandaal kan hem wel eens fataal worden.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.