Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Sanders, Trump winnen Michigan

Thomas Mulder op 9 maart 2016 - Reageren

Bernie Sanders en Donald Trump winnen de voorverkiezingen van Michigan. Verder winnen Clinton en Trump in Mississippi en voegt Cruz Idaho aan zijn lijstje toe.

 

Democraten

Het gedelegeerden-rijk Michigan is bij de Democraten gewonnen door Sanders. In een spannende strijd krijg hij 50 procent van de stemmen, tegen 48 procent voor Clinton. Het is Sanders' negende gewonnen staat.

 

In de staat Mississippi domineerde Clinton. Zij won haar twaalfde staat met ruim 82 procent van de stemmen.

 

Republikeinen

De Republikeinen hielden voorverkiezingen in vier staten. Trump won de staat Michigan met 36 procent van de stemmen. Ted Cruz eindigde verrassend boven John Kasich op de tweede plaats. Rubio volgde op gepaste afstand op de vierde plaats.

 

Mississippi gaf eenzelfde beeld met dezelfde rangorde. Alleen was de winstmarge van Trump groter. Hij pakte 47 procent van de stemmen. Ted Cruz kreeg 36 procent. Kasich (acht procent) en Rubio (vijf procent) deden amper mee.

 

Cruz kan Idaho toevoegen aan zijn lijst van overwinningen. Hij won de keine staat met 44 procent van de stemmen. Trump eindigde tweede met 28 procent, gevolgd door Rubio (16 procent) en Kasich (7 procent).

 

Hawaii is de derde zege van de avond voor Donald Trump. Met opnieuw een ruime marge van 46 procent eindigt hij eerste, gevolgd door Cruz, Rubio en Kasich.

 

Later vandaag volgt een analyse van de uitslagen.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.