Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Rubio toch herkiesbaar voor Senaat

Jasper Maassen op 22 juni 2016 - Reageren

Voormalig presidentskandidaat Marco Rubio heeft bekendgemaakt dat hij toch herkiesbaar is als senator voor Florida. Dat meldt POLITICO.

 

Rubio, die zich na een gevoelige nederlaag in de voorverkiezing in Florida terugtrok uit de race voor de Republikeinse nominatie, had eerder aangegeven dat hij niet voor een tweede termijn in de Senaat ging. Op die beslissing komt hij nu terug, omdat de zetel in Florida in zijn ogen te belangrijk is. Bij de verkiezingen in november wordt eenderde van de Senaat ververst en daarbij zouden de Republikeinen hun meerderheid kunnen kwijtraken. Met Rubio betreedt nu een kandidaat van statuur de arena in één van de belangrijkste swing states.

 

Rubio heeft laten weten dat hij niet als spreekpop voor Donald Trump gaat fungeren. Sterker nog, de mogelijkheid van een president Trump is voor Rubio juist een reden om alsnog mee te doen: "and so I'm prepared to be a senator that will encourage him to make the right decisions, but also stand up to the bad decisions and the bad policies if he's elected president."

 

In peilingen ligt Rubio zeven en acht procent voor op de twee Democraten die namens hun partij willen meedoen.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.