Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Romney op achterstand in Ohio

Jan-Willem Kranendonk op 29 oktober 2012 - Reageren

Het belang van Ohio is inmiddels bekend. Wint Romney niet in the Buckeye State, dan wordt het bijzonder moeilijk voor de Republikein om de presidentsverkiezingen naar zich toe te trekken. De berichten uit Ohio zullen de campagne van Romney echter niet tevreden stellen. In geen enkele peiling na het slotdebat van afgelopen week heeft de Republikein een voorsprong genoteerd. Obama zit één week voor de verkiezingen in een goede uitgangspositie.

 

Peilingbureau

 

Barack Obama

 

Mitt Romney

 

Akron Beacon Journal/Ohio Newspaper Organization 49 49
Gravis Marketing 50 49
PPP 51 47
Purple Strategies 46 44
CNN/Opinion Research 50 46
ARG 49 47
Rasmussen Reports 48 48

 

Gemiddelde

 

49,0

 

47,1

 

 

De peilingen laten een redelijk consistent beeld zien: Obama heeft een kleine voorsprong in Ohio. Gemiddeld is het verschil ongeveer 1.9 procent. Weliswaar liggen de verschillen bijna allemaal binnen de foutmarge, maar er zijn geen directe indicaties dat Romney een voorsprong zou hebben in Ohio. Peilingexpert Nate Silver schat de kans dat Obama de staat naar zich toetrekt op 75 procent.

 

De campagne van Romney is zich bewust van het belang van Ohio, maar geeft de moed voorlopig niet. Rob Portman, Senator namens de staat en een belangrijke supporter van Romney, zei gisteren in Fox News Sunday dat hij het gevoel heeft dat het momentum aan de kant van de Republikein is. Volgens Portman liggen de kandidaten nek-aan-nek in de cruciale staat. Gouverneur John Kasich, een Republikein, ziet Romney wel een overwinning boeken in the Buckeye State. Stephanie Cutter, deputy campaign manager van Obama denkt echter dat het kwartje toch naar de kant van de Democraat zal vallen, vooral vanwege de betere opkomst bij early voting. Dat Obama echt een aanzienlijke voorsprong heeft, wordt door de Republikeinen betwist.

 

Beide campagnes zullen de komende dagen all in gaan op Ohio. Daarbij krijgen ze steun van vele actiegroepen. Obama wordt bijvoorbeeld gesteund door het Super PAC American Bridge, dat onderstaand spotje heeft gelanceerd. De tv-kijkers zullen tot 6 november overspoeld worden met zulke campagnespotjes. En met reden. Want de kiezer in Ohio maakt dit jaar opnieuw het verschil.

 

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.