Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Road to DC 26/08: Clinton in aanval-modus en kritiek op Trump om immigratie-gedraai

Coen Nij Bijvank op 26 augustus 2016 - Reageren

Hillary Clinton haalde gisteren snoeihard uit naar Donald Trump. Ze beschuldigde hem onder meer van racisme en ze ridiculiseerde z’n poging om zwarte Amerikanen aan te spreken. Verder wordt Trump, ook door partijgenoten, bekritiseerd om z’n gedraai over immigratie en is er weer een nieuwe peiling. Dat en meer, in de Race to DC.

 

Ook Clinton heeft de bak met modder gevonden

Het begon allemaal toen Trump bij een speech in Mississippi zei dat “Clinton gekleurde mensen alleen ziet als stemmen, niet als mensen die het recht hebben op een betere toekomst.”

 

Daarop sloeg de Clinton-campagne keihard terug. Het campagneteam publiceerde een video waarin Trump werd afgeschilderd als de kandidaat voor racisten, neonazisten en aanhangers van de Klu Klux Klan.

Vervolgens gebruikte Clinton een speech in Nevada (eigenlijk bedoeld om uit te weiden over de economie en banen) om Trump nog meer aan te vallen. “Hij maakt haatvolle groeperingen mainstream en helpt een radicale splintergroepering om een van Amerika’s grootste partijen over te nemen.”

 

Later vandaag meer over Clintons aanval op Trump, en over Trumps reactie.

 

Trump bekritiseerd om gedraai over immigratie

Ook van andere kanten werd Trump bekritiseerd. Sinds hij een nieuwe campagnemanager heeft, is z’n standpunt over immigratie flink verandert en behoorlijk milder geworden. En gisteren zei hij ineens dat immigranten zonder verblijfsvergunning die onder zijn bewind het land worden uitgezet, later alsnog de kans kunnen krijgen om legaal de VS binnen te komen als ze “belasting terugbetalen.” Eerder deze week zei Trumps campagnemanager juist dat uitgezette immigranten geen enkele kans op terugkeer hebben.

 

In interviews gisteren werd Trumps standpunt alleen maar vager. Ineens leek hij te ontkennen illegale immigranten onder voorwaarden het Amerikaans burgerschap te willen verlenen, terwijl hij eerder suggereerde dat wel te willen doen.

 

Jeb Bush noemde Trumps onduidelijkheid “weerzinwekkend.” In een radio-interview zei hij: “Ik weet niet wat ik moet geloven van een man die nergens voor staat.”

 

Kort nieuws

  • Stephen Bannon, Trumps campagnehoofd, is in 1996 aangeklaagd voor huiselijk geweld. De zaak werd uiteindelijk verworpen vanwege een tekort aan getuigen.
  • De conservatief Evan McMullin, die als onafhankelijke kandidaat meedoet aan de presidentsverkiezingen omdat hij ontevreden is over Trump, komt in nog eens drie staten op het stembiljet. Dat maakt z’n totaal zeven. Nog veel te weinig om een serieuze kans te maken in november.
  • In een nieuw-uitgekomen landelijke peiling van Quinnipiac University heeft Clinton een voorsprong van tien procent op Trump.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.