Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 04/06: Trumps bizarre uitspraak, Warren gepromoot voor VP

Mike Veldt op 4 juni 2016 - Reageren

Donald Trump heeft het weer voor elkaar gekregen: het draait weer om hem. Dit keer veroorzaakte hij heisa bij zijn evenement in Californië. Bij de Democraten neemt Harry Reid een opvallend standpunt in ten opzichte van Elizabeth Warren. Dat en meer in de Race to DC van vandaag.

 

Evenement van Trump

Het is niet de eerste keer, maar Trump heeft het weer  voor elkaar gekregen om de aandacht op zich te vestigen. Dit keer tijdens een rally in Redding, Californië.

 

Trump probeert, nu hij de hoogstwaarschijnlijke presidentskandidaat is, minderheden aan zich te binden. Daarom gaf hij een voorbeeld van een Afro-Amerikaan die zich goed gedroeg op een van zijn evenementen.  Tijdens deze rally maakte Trump de opmerking tegen iemand in het publiek: "Kijk naar mijn Afro-Amerikaan hier." Gevolgd met woorden zoals: "Dat is een geweldige man, echt een leuke man."

 

De opmerkingen van Trump werden met veel onbegrip ontvangen. Sowieso komen de rally’s van Trump de laatste tijd vaker negatief in het nieuws. Vele mensen hebben hun zorgen geuit over het toenemende geweld op de evenementen van Trump. Die zorgen worden met een negatieve uitspraak over Afro-Amerikanen alleen maar groter.

 

Reid gaat toch voor Warren

De leider van de minderheid in de senaat Harry Reid promoot Elizabeth Warren achter de schermen om Vicepresident te worden. De senator uit Massachusetts is bij beide kandidaten veelvuldig genoemd om die rol op zich te nemen.

 

Reid vindt dat Warren in staat is om de Democratische Partij te verenigen. Daardoor is zij een droomkandidaat. Reid is al naar de wetten van Massachusetts aan het kijken om erachter te komen hoe haar plek in de senaat dan vervangen zou kunnen worden.

 

Het standpunt van Reid is opvallend. Eerder leek hij niet zo welwillend om Warren uit de senaat te zien gaan. Het is namelijk zo dat de gouverneur van Massachusetts Republikeins is. Dat geeft de Republikeinen de macht om de opvolger van Warren te benoemen. Hierdoor zou de macht van de Democraten in de senaat verder afnemen.

 

Kort nieuws:

  • Hillary Clinton heeft een paar dagen voor de voorverkiezing in Californië de steun gekregen van de LA Times. De krant zegt dat Clinton simpelweg beter is voorbereid dan Sanders. Het is niet de eerste belangrijke steunbetuiging die ze ontvangt deze week. Eerder ontving ze de steun van gouverneur Jerry Brown.
  • President Obama blijft onvoorwaardelijk achter DNC-voorzitter Debbie Wasserman-Schultz staan. Obama op een evenement in Florida : "Ik weet niet hoe ze het doet, want ze is overal, non-stop, ze is een moeder en getrouwd, en een geweldige aanhanger van mijn agenda. Ze heeft moeilijke stemmen uitgebracht wanneer dat het juiste moment was om te doen. Ze is iemand op wie ik constant kan vertrouwen." Sommigen vinden dat Wasserman-Schulz juist voor teveel verdeeldheid zorgt binnen de Democratische Partij.
  • Bernie Sanders doet het beter en beter in Californië.  Zo stond hij in mei nog ongeveer negen procent achter op Clinton. Nu is het echter veel spannender geworden, de achterstand van Sanders bedraagt nog maar 2 procent. De inhaalslag van Sanders komt precies op tijd: Californië gaat aanstaande dinsdag naar de stembus.
  • Nog meer peilingnieuws: Clinton staat in een nationale peiling met dubbele cijfers voor op Trump. 64 procent om 35 procent. De peiling is vrij opvallend, want Trump heeft de voorsprong van Clinton in de meeste peilingen kleiner gemaakt.  

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.