Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Rasmussen: Romney houdt leiding in peilingen

Jasper de Groot op 31 oktober 2012 - Reageren

Mitt Romney blijft aan kop in de landelijke peilingen. De Republikein wint op verkiezingsdag  279 kiesmannen, president Obama krijgt er 243. Dat blijkt uit het kiezersonderzoek van Rasmussen. Dit is de eerste Rasmussen-peiling die voorspelt dat Romney het benodigde aantal van 270 kiesmannen haalt.

 

Romney wint volgens de resultaten de swing states Florida, Ohio, Virginia, Colorado en New Hampshire. President Obama zou Pennsylvania en Nevada winnen terwijl het in Wisconsin en Iowa gelijk opgaat. Met die laatste twee staten zijn zestien kiesmannen te verdelen, twee minder dan in Ohio.

 

Opvallend is hierin vooral dat Rasmussen peilt dat Ohio naar Romney gaat. Romney zou de staat winnen met 50 procent van de kiezers tegen 48 procent van Obama. Deze voorspelde overwinning is nog wel fragiel; van de kiezers die al gestemd hebben, ontving Obama 62 procent van de stemmen en staat Romney op een duidelijke afstand met 36 procent. De laatste heeft zijn gepeilde overwinning dan ook vooral te danken aan kiezers die nog moeten gaan stemmen. Het is bovendien de eerste peiling in drie weken tijd die Romney een voorsprong geeft in the Buckeye State. 

 

Eerder in de verkiezingsrace werd gemeld dat Rasmussen een lichte bias voor de Republikeinse kandidaat zou hebben. Dit was ook het geval bij de Senaatsrace in 2010. De Obama-campagne zal daarom niet wakker liggen van deze peiling, voor de Romney-campagne is het een mooie opsteker. 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.