Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Rand Paul stapt uit presidentscampagne

Johran Willegers op 3 februari 2016 - Reageren

Rand Paul trekt zich terug als Republikeinse kandidaat voor het presidentschap. Dat meldt POLITICO woensdagmiddag op basis van bronnen dicht bij Paul’s campagne.

 

Paul werd afgelopen maandag bij de voorverkiezingen in Iowa vijfde met 4.1 procent van de stemmen. Hij wacht de voorverkiezing in New Hampshire, volgende week, niet af. Daar staat hij als achtste in de peilingen.

 

Paul’s aankondiging dat hij ging deelnemen aan de voorverkiezingen kwam allerminst als een verrassing. Ondanks zijn nog korte carrière is de senator aanzienlijk invloedrijk binnen de Republikeinse partij. Zo gaf hij namens de Tea Party enkele belangrijke speeches en is hij niet bang om in te gaan tegen de lijn van de partij.

 

De snelheid waarmee hij zijn kandidatuur afbreekt, is onverwacht. Volgens velen zou hij de campagne zo lang mogelijk gebruiken om zijn naamsbekendheid op te krikken en zijn landelijke profiel te verbeteren, zeker met het oog op nieuwe presidentsverkiezingen in de toekomst.

 

Rand Paul is de zoon van het befaamde voormalig Congreslid Ron Paul die vier jaar geleden tevergeefs meedong naar de Republikeinse kandidatuur.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.