Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 29/9: Gary Johnson blundert weer en Trump verdenkt Google van manipulatie

Daniel Leseman op 29 september 2016 - Reageren

Gary Johnson begaat weer een blunder op het gebied van buitenlands beleid en Donald Trump verdenkt Google ervan negatieve berichtgeving over Hillary Clinton tegen te houden. Dat en nog meer leest u in de nieuwe race to DC! 

 

Gary Johnsons blunder

Gary Johnson en buitenlands beleid, het blijft een ongelukkig huwelijk. Tijdens een interview van MSNBC kreeg Johnson de vraag wie zijn favoriete buitenlandse leider was en wie de vorige president van Mexico was. Beide vragen kon hij helaas niet beantwoorden, zijn reactie was daarentegen: "ik heb even een Aleppo-moment"

 

Johnson verwees hiermee naar zijn eerdere blunder op het gebied van buitenlands beleid. Tijdens een interview werd Johnson gevraagd naar zijn mening over de toestanden in de Syrische stad Aleppo. Johnson had duidelijk geen idee waar het over ging en antwoordde: "Wat is Aleppo?"

 

Bekijk de beelden van het voorval hier.

 

Donald Trump verdenkt Google van manipulatie

Donald Trump verdenkt Google ervan de berichtgeving rondom  Hillary Clinton te manipuleren. In een speech afgelopen woensdag zei Trump: "In de Google poll staan we twee punten voor op Hillary Clinton en dat terwijl de Google zoekmachine slecht nieuws over Hillary Clinton achterhoudt.’’

 

De complottheorie over Google bestaat echter al langer. In een video van de conservatie Sourcefed is te zien dat men bij het intypen van ‘Hillary Clinton cr’ geen autocorrect naar ‘Hillary Clinton criminal’ krijgt te zien, terwijl dit op andere zoekmachines wel zo is.

 

De video werd later weerlegt door Google zelf, die aangaf dat dit niet is hoe de algoritmes van de zoekmachine werken. De woordvoerder voegde daaraantoe dat Google geen voorkeur heeft voor een kandidaat en dat iedereen die beweert dat de zoekmachine de berichtgeving op deze manier manipuleert simpelweg geen idee heeft hoe autocorrect werkt.

 

Kort nieuws:

  • Bernie Sanders en Hillary Clinton hebben samen een bijeenkomst gehouden in New Hampshire. Samen gingen ze de strijd aan tegen Trump en besproken ze onderwerp zoals klimaatverandering, collegegeld schulden en werkgelegenheid.
  • Het Amerikaanse congres heeft een veto van president Obama over de vervolging van de Saudi-Arabische overheid tegengehouden. De nieuwe wet houdt in dat de Amerikaanse burgers de overheid van Saoedi-Arabië kunnen vervolgen over hun vermeende betrokkenheid bij de aanslagen van 11 september. Obama was van plan deze wet tegen te houden, maar heeft dus gefaald. In het Huis van Afgevaardigden waren er 348 voor en 77 tegen, in de Senaat waren er 97 voor en slechts één tegen.  

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.