Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 13/10: Twee vrouwen beschuldigen Trump van aanranding

Daniel Leseman op 13 oktober 2016 - Reageren

Donald Trump is nog lang niet klaar met de gevolgen van zijn tape. Twee Amerikaanse vrouwen hebben in de media hun verhaal gedaan over vermeende aanrandingen van Trump. Daarnaast heeft Hillary Clinton kritiek vanaf de linkerkant te verduren over haar gelekte e-mails. Dat en nog meer leest u in de nieuwe Race to DC
 
Trump verder in de problemen

Twee Amerikaanse vrouwen hebben een boekje opengedaan over de vermeende aanrandingen van Donald Trump. De eerste, Jessica Leeds, vertelt hoe zij in de jaren ‘80 naast Trump kwam te zitten in het vliegtuig. Toen het toestel eenmaal in de lucht was, begon de aanranding. " Hij was net een octopus, zijn handen waren overal. " Leeds heeft nooit aangifte gedaan van het voorval.

Het tweede verhaal is afkomstig van Rachel Crooks. Het gebeurde in 2005, toen Crooks net van de universiteit af kwam en werkte als receptioniste in de Trump Tower. Ze herinnert zich hoe ze op een vroege morgen met Trump in de lift kwam te staan. Ze stelde zich netjes voor aan Trump, die andere plannen had. Volgens Crooks zoende Trump haar eerst op haar wangen en daarna gelijk op haar mond. Ook Crooks heeft destijds geen aangifte gedaan.

Als reactie op deze onthullingen heeft Trumps campagneteam aangegeven dat ze de NYT willen gaan aanklagen.

Kritiek op Clinton

Hillary Clinton krijgt veel kritiek van de linker kant. In navolging van de interne e-mails en documenten die openbaar zijn gemaakt door Wikileaks, zijn er veel mensen die kritiek hebben op de werkwijze van haar campagne. Zo zou een van de documenten bewijzen dat Clinton voor het tweede presidentiële debat informatie kreeg over de vragen. En kan er in de documenten gelezen worden dat Clinton affiniteiten heeft met de bankensector. Veel diehard Bernie Sanders supporters gebruiken dit om aan te tonen dat Clinton corrupt is.

Bernie Sanders heeft zelf aangegeven dat hij de e-mails als verleden beschouwt en zich wil gaan focussen op de toekomst. Hij stelt dat het belangrijker is dat Clinton wint van Trump.

Kort nieuws:

  • De Clinton campagne kijkt naar de mogelijkheden om te investeren in de staten Utah, Arizona en Georgia. Deze drie staten zijn van oudsher Republikeinse staten. Maar dit jaar is Trumps positie zwak en de Clinton is van plan hiervan gebruik te maken.
  • Het Twitteraccount van John Podesta, voorzitter van de Clinton campagne is gisteren gehackt. Op woensdag avond tweette iemand op zijn account: "Ik ben van team veranderd. Stem voor Trump 2016."

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.