Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 9/8: Vijftig top-Republikeinen noemen Trump "gevaar voor nationale veiligheid"

Daniel Leseman op 9 augustus 2016 - Reageren

Vijftig prominente GOP-leden betogen in een open brief waarom Donald Trump ongeschikt is voor het presidentschap. En weer lijken steeds meer Republikeinen Clinton boven Trump te verkiezen. Dat en meer, vandaag in de Race to DC. 

 

GOP-leden halen uit naar Trump

Vijftig senior nationale veiligheid ambtenaren, van wie de meeste werkzaam waren onder George W. Bush, betogen in een open brief dat Trump ‘’het karakter, de waarden en de ervaring” mist om president te worden.  Ze gaan zelfs zo ver dat ze Trump “een risico voor de nationale veiligheid en het welzijn van het land” noemen.

 

Als eerste worden er vraagtekens gezet bij Trumps kennis over nationale instituties en wetten. Waaronder de religieuze tolerantie en de vrijheid van pers. Daarnaast wordt er betoogd dat hij te weinig weet over hoe hij moet omgaan met nationale belangen, diplomatieke vraagstukken en internationale samenwerkingsverbanden. Terwijl deze kennis essentieel zou zijn voor goed beleid.  Kansen voor verbetering zien ze ook niet: “Mr. Trump toont geen interesse in het verbeteren van zichzelf op deze gebieden.’’

 

Als laatste wordt Trump in de brief aangevallen op basis van zijn temparament. Trump zou zelfcontrole missen en roekeloos beslissingen maken. Deze eigenschappen zouden hem ongeschikt maken voor de functie als opperbevelhebber van het leger. Bovendien vertrouwen ze hem niet met de toegang tot de nucleaire wapens. 

 

Klik hier voor de gehele brief.

 

Prominente republikeinen kiezen voor Hillary

Steeds meer Republikeinen kiezen voor Hillary Clinton. Zo ook Lezlee Westine, voormalig topofficier onder George W. Bush. Westine is daarmee de derde deze week. Eerder gaven voormalig CIA-directeur Michael Morell en zakenman Frank Lavin al aan dat ze op Hilary gaan stemmen.

 

Deze ontwikkelingen zijn tekenend voor de eenheid binnen de GOP. Veel Republikeinen zoeken hun heil bij de Libertarische partij of zelfs bij de Democratische Partij. Aan de andere kant heb je ook Republikeinen die juist hun steun uitspreken in hoop de partij te verenigen. Zo riep George P. Bush, notabene de zoon van voormalig presidentskandidaat Jeb Bush, Republikeinen op om te gaan stemmen voor Trump.

 

Klik hier voor een complete lijst van Republikeinen die voor Hillary gaan stemmen.

 

Kort nieuws:

  • Naast Republikeinen die aangeven op Clinton of op een derde kandidaat te gaan stemmen, zijn er Republikeinen die hun keuze nog in het midden laten maar wel openlijk zeggen in ieder geval niet op Trump te zullen stemmen. Zo ook Susan Collins, senator uit Maine. 
  • Trumps speech over zijn economische plannen kon gelijk rekenen op stevige kritiek. Ondank dat Trump voor het eerst met echt specifieke voorstellen kwam, zoals een enorme belastingverlaging, vonden veel economen de speech nog te vaag. Later vandaag op deze site meer over Trumps plannen voor de economie.
  • Hillary Clinton begint deze week haar tour door Florida. Florida is met 29 kiesmannen een van de belangrijkste kantelstaten. Uit de peilingen van RealClearPolitics blijkt dat ze nu met een marge van 2,7 procentpunten op kop gaat in Florida.
  • Deze keer liggen niet de e-mails, maar de vermeende gezondheidsproblemen van Hillary Clinton onder vuur. Onder de hashtag #HillarysHealth proberen tegenstanders aan te tonen dat ze te ongezond zou zijn voor het presidentschap. 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.