Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 6/8: Trump geeft zijn fout toe en steunt Ryan & McCain

Thijs Kuppens op 6 augustus 2016 - Reageren

Na heel wat ophef over onjuiste uitspraken van Trump over het verschepen van cash naar Iran geeft hij zijn fout toe. Ook worden voorzichtig de eerste analyses van de peilingen na de Democratische conventie gedaan. Dat en meer, vandaag in Race to DC.

 

Trump geeft toe
Trump geeft toe dat hij het verkeerd had wat betreft de video waarin hij dacht te zien dat de Verenigde Staten 400 miljoen dollar aan de Iraanse overheid verscheepte. Hij heeft hier meermaals over getweet en gesproken op verschillende evenementen. Er ontstond heel wat ophef over; meer details over de rel zijn te vinden in het artikel van gisteren. In een tweet laat Trump weten dat hij fout zat, en dat het vliegtuig die hij had gezien op de video een andere was dan dat hij dacht.

 

 

En The Donald buigt op meer terreinen. Na hevige kritiek vanuit de Republikeinse Partij heeft hij alsnog bekendgemaakt Paul Ryan en John McCain bij hun herverkiezing te steunen. Eerder deze week liet hij weten "nog niet zover te zijn". Gisteren stelde Trump bij een toespraak in Wisconsin dat Ryan en Trump vrienden blijven, ondanks hun meningsverschillen. Het gezamenlijke doel is een overwinning in november. Ryan was overigens afwezig bij de toespraak in zijn thuisstaat. 

 

Peilingnieuws
Clinton neemt de laatste peilingen een steeds grotere voorsprong op Trump. Ze staat bij verschillende peilingen ongeveer 10 tot 15 procentpunten voor op Trump. Dit is echter niet verassend aangezien er na de conventies altijd wel een stijging te zien is in de peilingen. Clinton profiteert daar nog van (de conventie van de Democraten is nog geen week geleden afgelopen). Analyseren van de peilingen gebeurt daarom ook met veel voorzichtigheid.

 

Waarom, voorzichtig, verwacht wordt dat Clintons voorsprong doorgezet kan worden komt omdat Sanders-stemmers zich langzamerhand achter Clinton gaan scharen. Zulk soort partij-eenheid is bij de Republikeinen niet te vinden. Ook wordt Clinton wordt nu gepeild rond de 47 procent van de stemmers. Dit is niet enorm veel, maar juist daarom wordt er aangenomen dat dit een redelijk stabiele groep aanhangers zal blijven. Trump wordt daarentegen niet eens op 40 procent gepeild, en verliest stemmers die als stabiel werden gezien, namelijk de blanke working-class.

 

Kort nieuws:

  • CIA-kopstuk Michael Morell steunt Clinton. In zijn steunbetuiging noemt hij Clinton goed voorbereid, bedachtzaam, met een oog voor detail en bereid om haar mening te veranderen wanneer er goede argumenten op tafel liggen.
  • In dezelfde steunbetuiging noemt Morell heel wat argumenten waarom Trump een slechte president zal zijn, waaronder zijn weinig ervaring en relatie met Putin.
  • Clintons campagneteam heeft een advertentie verspreid waarin Republikeinen afgeven op Trump. De video heet ‘Unfit’. 

 

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.