Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 6/10: Nieuw NRA-spotje voor Trump, The Atlantic steunt Clinton

Jesse Passchier op 6 oktober 2016 - Reageren

De National Rifle Association heeft zich met een nieuw tv-spotje steviger achter Trump geschaard. En voor de derde keer in het 150-jarig bestaan van het blad heeft The Atlantic zijn steun voor een kandidaat uitgesproken: Hillary Clinton. Verder wil Trump aanklachten indienen tegen gemene spotjes en gaat Gary Johnson opnieuw de fout in. Dat en meer in de Race to DC.

 

Wapenlobby voor Trump

De NRA, de organisatie die opkomt voor het recht van burgers om vuurwapens te mogen dragen, heeft $6,5 miljoen uitgegeven aan een nieuw tv-spotje waarin Trump wordt gesteund. In het spotje doet een 26-jarige advocate, Kristi McMains, haar verhaal. Ze legt uit dat het pistool in haar handtas haar leven heeft gered toen ze door een man werd aangevallen in een parkeergarage.

 

“Elke vrouw heeft het recht om een vuurwapen bij zich te mogen hebben. Hillary Clinton is het daar niet mee eens. Donald Trump steunt dit recht wel.”

 

Door een jonge vrouw aan het woord te laten, probeert de NRA naast zijn kernsupporters ook vrouwen en millennials te overtuigen om op Trump te stemmen. De NRA heeft bevestigd dat het spotje specifiek wordt uitgezonden in belangrijke swing states: Ohio, Nevada, North Carolina, Pennsylvania en Virginia.

 

 

Ondertussen wil Trump groepen aanklagen die negatieve tv-spotjes over hem uitzenden. Tijdens een campagnebijeenkomst klaagde hij dat hij op oneerlijke wijze het doelwit is van negatieve reclame. Hij verwees naar een spotje waarin zijn uitspraken over veteranen werden benadrukt. “Het was een gemene commercial, volledig verzonnen, over mij en veteranen.”

 

“Niemand respecteert veteranen zoals ik dat doe. Ze geven honderden miljoenen uit aan onjuiste spotjes, het is een complete schande. Ik denk dat ik ze aan ga klagen.” Het is echter onduidelijk welk specifiek spotje Trump bedoelde.

 

Opnieuw historische steun voor Clinton

Nadat vorige week USA Today voor het in eerst in zijn bestaan een presidentskandidaat steunde, heeft nu ook The Atlantic een steunbetuiging voor Hillary Clinton uitgesproken. Dat is pas de derde endorsement in het 150-jarig bestaan van het blad. Eerder kregen Abraham Lincoln in 1860 en Lyndon B. Johnson in 1964 al de steun van het blad.

 

De steun voor Clinton is vergelijkbaar met de steun voor Johnson. Het dwarsbomen van Trump staat centraal, net zoals in 1964 Barry Goldwater werd tegengehouden. “We zijn onder de indruk van de vele kwaliteiten van de Democratische kandidaat, maar we maken ons vooral zorgen om Donald Trump, die misschien wel de meest ongeschikte presidentskandidaat van een grote partij is in de 277-jarige geschiedenis van het Amerikaanse presidentschap.”

 

Eerder kreeg Hillary Clinton al de steun van conservatief magazine National Review. Ook andere redacties, die normaal Republikeinen steunen, zoals de Arizona Republic en de San Diego Union-Tribune, hebben zicht dit jaar tegen Trump gekeerd.

 

Kort nieuws:

  • Gary Johnson en internationale zaken, het zal nooit een succes worden. In een interview met de New York Times werd de kandidaat van de Libertarische Partij gevraagd of hij weet wie de leider van Noord-Korea is. Hierop antwoordde hij: “Dat weet ik, wil je echt dat ik zijn naam nu noem?” Vervolgens deed hij dit niet. Eerder wist Johnson niet wat Aleppo is en kon hij geen antwoord geven op de vraag wie zijn favoriete buitenlandse leider is. Afgelopen dinsdag noemde hij het misschien wel beter dat hij er niet zoveel van af weet: zo voorkom je oorlogen.
  • 25 staten hebben hulp gevraagd aan de overheid om te helpen bij het voorkomen van hackaanvallen op hun stemsystemen. Dit bevestigde het Ministerie van Binnenlandse Veiligheid. De overheid helpt bij het zoeken naar zwakke plekken in de systemen. De bezorgdheid over cyberaanvallen is de afgelopen maanden gegroeid, nadat waarschijnlijk de Russen de Democratische Partij hebben gehackt en bestanden hebben buitgemaakt. 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.