Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 5/7: Vicepresidentskandidaten voor Trump?

Feike Kuipers op 5 juli 2016 - Reageren

Het was gisteren Independence Day, en dus was het rustig in politiek Amerika. Toch is er zoals altijd wat te doen rondom Donald Trump: het wordt steeds duidelijker wie hij op z'n lijstje 'mogelijke vicepresidentskandidaten' heeft staan. En nieuwe peilingen laten het wantrouwen van Republikeinen over Trump groeien.

 

Trumps kandidaten voor vicepresident

Het begint langzaam duidelijk te worden wie Donald Trump voor ogen heeft als zijn vicepresidentskandidaten. Zoals gewoonlijk gaf Trump geen officieel persbericht, maar twitterde hij positieve berichten over een aantal Republikeinen van wie wordt verondersteld dat ze op zijn lijstje staan. Zo zou Trump Senator Joni Ernst hebben ontmoet en haar hebben geprezen voor haar werk in de Senaat. Ernst zei later dat ze een vruchtbare ontmoeting met Trump had gehad. Ook Mike Pence, de gouverneur van Indiana, en Tom Cotton, de senator van Arkansas, werden geprezen door Trump. Trump kon het niet nalaten om mee te delen dat “de enige mensen die niet geïnteresseerd zijn in het vicepresidentschap, zijn de mensen die niet gevraagd zijn.”

 

Slecht nieuws voor Trump blijft aanhouden

De peilingen worden niet echt beter voor Trump en dat begint veel Republikeinen zorgen te baren. Er waren al de nodige Republikeinse politici die een verkiezingsplatform presenteerden dat soms lijnrecht tegenover Trump staat, en dit aantal zou wel eens kunnen toenemen. Vooral Republikeinen uit de meer diverse staten, met zelf vaak ook een multiculturele achtergrond, zijn bang dat Trump stemmers weg zal jagen met zijn retoriek. Net zo schadelijk voor Trump is de constante stroom aan berichten over Republikeinen die zich achter Clinton scharen. Nu zijn het weer Republikeinse vrouwen die liever Clinton hebben dan Trump. Het zijn maar kleine hoeveelheden stemmers, maar de berichtgeving in de media schaad Trump enorm.

 

Kort nieuws:

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.