Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 31/08: Marco Rubio wint zijn voorverkiezing

Peet van Leeuwen op 31 augustus 2016 - Reageren

Gisteren stonden er een aantal voorverkiezingen op het programma voor het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Grote namen als Debbie Wasserman Schultz en John McCain willen daar graag hun plek behouden. En niet te vergeten: ook voormalig presidentskandidaat Marco Rubio is nog volop campagne aan het voeren om een verkiezing te winnen.

 

Grote namen betrokken in voorverkiezingen

John McCain, Debbie Wasserman Schultz en Marco Rubio zitten midden in een felle strijd om herkozen te worden. En de eerste drempel leverde ze gisteren geen enkele problemen op.

 

Na haar aftreden als partijvoorzitter probeert Wasserman Shultz haar plek in het Huis van Afgevaardigden veilig te stellen. In Florida nam ze het op tegen de door Bernie Sanders gesteunde Tim Canova. Ze won de voorverkiezing met 58 procent van de stemmen.

 

In Arizona wist senator John McCain zijn tegenstander Kelli Ward te verslaan in de primary. Maar de 90 jarige senator zal het een stuk moeilijker krijgen in de verdere verkiezingen. Dan neemt hij het op tegen de Democrate Ann Kirkpatrick. De immigratiestandpunten van Donald Trump maken de verkiezingen lastig voor McCain. Want door de grote kritiek daarop maken de Democraten voor het eerst in lange tijd een goede kans in het doorgaans conservatieve Arizona.

 

Rubio laat deur open voor gooi naar presidentschap

Marco Rubio zal het in Florida gaan op nemen tegen de Democraat Patrick Murphy. Beiden wonnen gisteren de voorverkiezingen. Het zal erom gaan spannen of de Republikeinen Rubio’s zetel in de Senaat weten te behouden. Maar vooralsnog gaat Rubio aan de leiding in de peilingen.

 

Wat in Rubio’s nadeel kan werken is dat hij gisteren weigerde toe te zeggen de volledige termijn van zes jaar vol te zullen maken als hij herkozen wordt. “Niemand kan zo een belofte maken, want je weet niet wat de toekomst brengt op het persoonlijke of politieke vlak.” Het lijkt er dus op dat de jonge Republikein over vier jaar weer een gooi wil doen naar het presidentschap.

 

Kort nieuws

  • President Obama zal veelvuldig campagne gaan voeren voor Clinton. Tussen nu en de verkiezingen op 8 oktober zal de president ten minste twaalf maal zijn opwachting maken bij campagnetoespraken. Obama zal zich voornamelijk richten op het winnen van steun onder jongeren en onder Afro Amerikaanse stemmers.
  • Voor de tweede maal deze maand heeft president Obama de straffen van een groot aantal gedetineerden verkort. Dit maal verlichtte de president de straffen van 111 gevangenen. Obama is voor clementie voor gevangenen die een te zware straf zijn opgelegd.
  • Tim Kaine, de Democratische vicepresidentskandidaat, noemt Trump een oplichter. “De campagne van Trump voelt alsof het Trumps volgende zwendel is...” Kaine deed deze uitspraak omdat hij vindt dat Trump niet eerlijk is over zijn financiële en medische gegevens.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.