Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 30/8: Clinton probeert Trump te doorgronden, FBI waarschuwt voor mogelijke cyberaanvallen

Jesse Passchier op 30 augustus 2016 - Reageren

Hoewel het eerste presidentiële debat pas over een aantal weken plaatsvindt, zijn beide kandidaten zich al aan het voorbereiden. De FBI waarschuwt voor nieuwe cyberaanvallen en roept staten op hun computers beter te beveiligen. En al meer dan honderd Republikeinse leiders hebben zich tegen Trump gekeerd. Dat en meer in de Race to DC.

 

Clinton bereidt zich voor op debat met Trump

Hillary Clinton is zich al aan het voorbereiden voor het eerste presidentiële debat op 26 september in New York. Volgens de New York Times wil Clinton Trump niet verslaan met gedetailleerde beleidsplannen, maar hoopt ze hem te laten blunderen.

 

Om achter Trumps zwaktes te komen, hebben haar adviseurs contact opgenomen met Tony Schwartz, de ghostwriter van Trumps The Art of the Deal. Schwartz, die in de jaren tachtig anderhalf jaar in het leven van Trump dook, vertelde dat “Trump concentratieproblemen heeft en niet overweg kan met complexe informatie. Hij zal ook veel in herhaling vallen, zinnen niet afmaken, en niet concreet zijn.”

 

Schwartz waarschuwde Clinton echter ook. Ze zou alles goed kunnen doen, maar de debatten nog steeds kunnen verliezen als ze zich “te neerbuigend opstelt tegenover Trump als een know-it-all.”

 

Ook heeft het team van Clinton psychologie-experts ingeschakeld om een persoonlijkheidsprofiel van Trump te ontwikkelen. Op deze manier probeert Clinton al in een vroeg stadium te doorgronden hoe Trump zal reageren op directe aanvallen en het feit dat zijn enige tegenstander een vrouw is.

 

Trump gaat juist uit van zijn eigen kracht en moet weinig hebben van oefenen. In een interview vorige week haalde hij uit naar Clinton door te stellen dat “teveel voorbereiding ook gevaarlijk kan zijn. Je kunt scripted or phony klinken, alsof je iemand probeert te zijn die je niet bent.” Hiermee speelde Trump in op de gevoelens van veel Amerikanen, die Clinton niet oprecht en authentiek vinden.

 

FBI waarschuwt staten voor nieuwe hackpogingen

De FBI heeft bewijs dat buitenlandse hackers in twee staten de databases met kiezersinformatie zijn binnengedrongen. Volgens Yahoo heeft de FBI in een nationale waarschuwing alle staten opgeroepen om de beveiliging van hun digitale systemen op te schroeven. Nadat er informatie van kiezers is buitgemaakt in Illinois en Arizona, zoals telefoonnummers en adressen, verwachten cyberexperts dat er vanuit het buitenland wordt geprobeerd om te verkiezingen te saboteren.

 

Volgens een voormalig FBI-agent laat het hoge waarschuwingsniveau zien dat het om een buitenlandse aanval gaat, gericht op “gevoelige informatie die niet op grote schaal openbaar gemaakt moet worden.”

Net als een aantal weken terug, toen de DNC werd gehackt, worden de Russen ervan verdacht achter de cyberaanvallen te zitten, maar dit zijn enkel onbevestigde geruchten.

 

Kort nieuws:

  • Inmiddels hebben 110 Republikeinse leiders laten weten niet op Trump te zullen stemmen. Het gaat hierbij om (voormalig) Congresleden, gouverneurs en andere hooggeplaatste functionarissen binnen de Republikeinse Partij. De New York Times heeft een overzicht.
  • Er is een einde gekomen aan een vijftig jaar oude traditie: zowel Trump als Clinton laten geen journalisten toe in hun vliegtuigen. Sinds de jaren zestig vliegen journalisten mee met presidentskandidaten om zoveel mogelijk verslag te kunnen doen van de campagnes.
  • Een super PAC die meer dan een miljoen dollar binnenhaalde door een diner met Trump aan te bieden, schijnt helemaal niet officieel verbonden te zijn aan Trumps campagne. In een brief heeft Trumps campagneteam de website gevraagd hun activiteiten te staken: “Er worden bewust mensen opgelicht die hun emailadres achterlaten of een donatie doen via deze ongeautoriseerde website.”

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.