Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 30/06: Obama gaat campagne voeren voor Clinton

Peet van Leeuwen op 30 juni 2016 - Reageren

In Utah zal voor het eerst een transgender vrouw op de stemlijsten staan. Verder heeft Ivanka Trump nieuws over de Republikeinse Nationale Conventie en gaat Obama campagne voeren voor Hillary Clinton. Lees dat en al het andere nieuws in de Race to DC van vandaag. 

 

Obama gaat campagne voeren

President Obama zal volgende week samen met Clinton campagne gaan voeren. In North Carolina zal Obama samen met de democratische presidentskandidaat op het podium verschijnen.

 

Eigenlijk zou de president twee weken geleden al campagne gaan voeren met Clinton. Maar deze bijeenkomst moest worden afgezegd na de aanslagen in Orlando.

 

De locatie van de bijeenkomst van volgende week is interessant. North Carolina was een staat die Obama verloor in 2012 en wordt gezien als een van de staten waar Clinton veel winst kan halen.

 

Clintons campagne kan wel een nieuwe impuls gebruiken. En president Obama is de aangewezen persoon om dit te doen. Zeker ook omdat er ook veel zetels in het Congres op het spel staan.

 

Kort nieuws

  • In Utah zal een transgender vrouw gaan strijden voor een zetel in het Congres. Misty Snow werd gekozen als de Democratische kandidaat en ze zal het in het najaar gaan opnemen tegen de Republikeinse senator Mike Lee.
  • Ivanka Trump liet gisteren weten dat Donald Trump van plan is om beroemde atleten en coaches te laten spreken tijdens de Republikeinse Nationale Conventie. Volgens Ivanka Trump zal de conventie “anders zijn dan ooit tevoren.”
  • In de ‘swing states’ geeft Clinton momenteel veel meer geld uit dan Trump. De reden hiervoor is dat veel Republikeinse geldschieters, die vier jaar geleden wel geld investeerden, dit nu niet doen. Maar er lijkt langzaam verandering in te komen. De NRA heeft namelijk een pro-Trump advertentie op zenders gebracht waarin Clinton wordt aangevallen.
  • Een peiling van FOX NEWS gaf gisteren aan dat Clinton haar leiding heeft uitgebreid naar 6 punten. Clinton zou 44 procent van de stemmen krijgen tegenover 38 voor Trump. In andere peilingen heeft Clinton een zelfde voorsprong.
  • Democraten zetten hun strijd voor vuurwapenwetten voort. Na de zitactie van vorige week werden er gisteren landelijk 40 acties georganiseerd. Daaraan namen meer dan 60 leden van het Congres deel. Ze werden daar bijgestaan door lokale actievoerders.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.