Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 30/05: Trump steunt veteranen op motorrally & Sanders richt zich op Native Americans

Dynph ten Haaf op 30 mei 2016 - Reageren

Donald Trump zet zich in voor veteranen, Bernie Sanders richt zich in Californië op Native Americans en Gary Johnson is na dit weekend officieel de Libertarische presidentskandidaat. Dat en meer in de Race to DC!

 

Trump steunt veteranen

Donald Trump was gisteren tijdens het Memorial Day-weekend bij het Lincoln Memorial in Washington DC aanwezig om te spreken voor duizenden motorrijders. De jaarlijkse Rolling Thunder motorrally vraagt aandacht voor vermiste oorlogsgevangenen en soldaten die missing in action zijn. Memorial Day vindt jaarlijks plaats op de laatste maandag van mei, en herdenkt soldaten die tijdens hun dienst zijn omgekomen.

 

In zijn speech zondag prees Trump veteranen, waarna hij overging in een aanval op Hillary Clinton. Hij beloofde dat hij de gezondheidszorg voor veteranen zal verbeteren,  en verweet Clinton dat ze de problemen van het Departement van Veteranen Zaken niet serieus neemt.

 

De kans om te spreken op een veteranenrally komt voor Trump op een goed moment. Vorig jaar lag hij onder vuur om de opmerkingen die hij maakte over John McCain. Trump stelde toen dat McCain, die meer dan vijf jaar gevangen werd gehouden door de Vietcong tijdens de Vietnamoorlog, geen held was. “Ik hou van mensen die niet gevangen zijn genomen”, aldus Trump destijds.

 

Sanders richt zich op Native Americans in Californië

In de race naar de Democratische voorverkiezing in Californië op zeven juni richt Sanders zich op een specifieke groep kiezers: Native Americans (de oorspronkelijke bewoners van Amerika; Indianen). De laatste paar weken is er weer meer aandacht voor de minderheidsgroep, nadat Trump denigrerende opmerkingen maakte over Senator Elizabeth Warren tijdens hun zoveelste twitterruzie. Trump noemt Warren “Pocahontas”, en neemt haar Indiaanse afkomst niet serieus. 

 

Niet alleen zet Sanders zich door zijn focus op Native Americans af tegen Trump, ook is er electoraal voordeel te behalen. In Californië wonen meer Indianen dan in andere staten, en Sanders kan elke stem gebruiken in zijn voortdurende race tegen Hillary Clinton. Gisteren hield Sanders dan ook een rally in Visalia, Californië, waar hij de problemen en het onrecht waar Native Americans mee te maken hebben, erkende.

 

Kort nieuws:

  • Gary Johnson heeft gisteren op de Libertarische conventie in Orlando, Florida, officieel de nominatie van de Libertarische Partij gewonnen. De winst lag in de lijn der verwachting: de voormalig gouverneur van New Mexico was de grote favoriet op de conventie. Oud-gouverneur van Massachusetts William Weld is de Libertarische vicepresidentskandidaat. 
  • Marco Rubio doet in de toekomst wellicht nog een gooi naar het presidentschap. Dat zei de voormalige Republikeinse kandidaat in een interview met CNN.
  • De Democratische Conventie in Wyoming is zaterdag zonder problemen verlopen. Democraten maakten zich zorgen nadat eerder de Democratische Conventie in Nevada uit de hand liep en uitmondde in chaos. 
  • Hillary Clintons e-mailschandaal blijft haar achtervolgen. Zondag waren de e-mails en Clintons omgang met geclassificeerde informatie wederom onderwerp van gesprek in veel politieke talkshows.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.