Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 03/02: Ziedende Carson beticht Cruz van sabotage; Bush valt Trump aan

Johran Willegers op 3 februari 2016 - Reageren

Terwijl de rook van de smeulende restanten van het voorverkiezingscircus nog boven de maisvelden van Iowa zweeft, dendert de campagnekaravaan al richting New Hampshire. En om successen te prolongeren of teleurstellingen om te buigen, worden de bekende politieke gereedschappen tevoorschijn gehaald zoals publieke aanvallen, modder gooien en steunbetuigingen. En mocht ook dat niet helpen, dan hebben we ook nog een overzicht hoe je als presidentskandidaat het beste de brui aan je droom kunt geven.

 

Carson: Cruz speelt een vuile campagne

Woest is hij. Volgens Ben Carson is het te wijten aan Cruz’s sabotagepogingen dat zijn eigen resultaten in Iowa gisteren zo tegenvielen. Volgens hem stonden Cruz-aanhangers voor het stemlokaal om aan mensen te vertellen dat Carson al uit de race was gestapt. Stemmen op hem had daarom geen zin meer.

 

Eén van de bekendste aanhangers van Ted Cruz, Steve King, twitterde dat omdat Carson de voorverkiezing in New Hampshire overslaat, dat gelijk staat aan het opschorten van de campagne. Terwijl Carson zich aan het herpakken is na zijn teleurstellende vierde plek in Iowa, reageert de zegevierende campagne van Ted Cruz op de aantijgingen. Die noemt Carson’s woorden onzin. “We hebben niets anders dan herhaald wat Carson zelf heeft gezegd,” aldus woordvoerder Rick Taylor. “Namelijk dat hij niet naar New Hampshire ging. Daar is geen vuil spel aan.” 

 

UPDATE: dinsdagnacht heeft Cruz zijn excuses aangeboden aan Carson. Hij noemde het een “vergissing” dat zijn campagne in Iowa het gerucht verspreidde dat Carson uit de verkiezingsrace zou stappen. 

 

Meer steun voor Rubio

De enige zwarte Republikein in de Senaat, Tim Scott, steunt Marco Rubio als presidentskandidaat. De aankondiging van de senator uit South Carolina komt direct na de derde plek van Rubio in Iowa (vlak achter Trump en ruim voor rivalen als Jeb Bush en Ben Carson). Op 20 februari vinden de Republikeinse voorverkiezingen in South Carolina plaats, waar Rubio goede resultaten hoopt te boeken om de legitimiteit van zijn kandidaatschap te bevestigen. 

 

“Marco Rubio begrijpt dat in Amerika het niet gaat om waar je start, maar waar je naartoe gaat,” zegt Scott in zijn steunbetuiging. Volgens hem is Rubio de enige kans om Hillary Clinton te verslaan.

 

 

Kort nieuws

  • Brown steunt Trump. Voormalig senator uit Massachusetts Scott Brown steun Donald Trump als presidentskandidaat. Brown woont in New Hampshire, waar de volgende voorverkiezingen zijn op 9 februari. De aankondiging komt een dag nadat Trump tegen de verwachtingen in in Ted Cruz zijn meerdere moest erkennen in Iowa. 
  • Hoe stap je uit een race? Naar mate er meer voorverkiezingen voorbij gaan, hoe groter het aantal kandidaten wordt dat afscheid gaat nemen van de race. Voor Politico reden om lichtzinnig op een rijtje te zetten hóe je dat het beste kunt doen. Waar kies je voor: met het schaamrood op je kaken voor de Hope-No-One-Remembers-You-Ran. Misschien trots doch teleurgesteld met de Angle-for-Vice-President. Of toch de wereldvreemde en narcistische Pretend-You’re-Still-Running waarbij je maar niet durft toe te geven dat niemand meer luistert.
  • Misschien had hij toch bij het laatste FoxNews debat moeten zijn, zegt Donald Trump. Het verlies van Iowa kan volgens hem te maken hebben dat hij daar niet kwam opdagen. Trump liet het laatste debat voor de voorverkiezing schieten nadat zijn verzoek door de nieuwszender geweigerd werd om debatleider Megyn Kelly te vervangen. Trump had eerder deze verkiezingsrace een forse aanvaring met de FoxNews presentatrice.
  • Jeb Bush komt met een aanval op Donald Trump in een nieuwe campagnevideo. "Hij aast op mensen hun angst," zegt Bush in de video.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.