Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 29/10: Biden verdedigt Clinton in kwestie privéserver & NYT-hoofdredacteur keurt gedrag CNN en Fox News af

Bob Vek op 29 oktober 2016 - Reageren

Joe Biden meent dat Hillary Clinton het e-mailschandaal beter had kunnen aanpakken, maar haar handelen ligt volgens hem wel in de lijn der verwachtingen voor een dusdanig geplaagd publiek persoon. Hoofdredacteur van de New York Times Dean Baquet veroordeelt ondertussen de berichtgeving van de cable news networks in de huidige verkiezingsstrijd. Dat en meer leest u in een nieuwe Race to DC!

 

E-mails aanhoudend probleem

Huidig vice-president Joe Biden en wellicht toekomstig minister van Buitenlandse Zaken Joe Biden vraagt in een interview met CBS dat zondag zal worden uitgezonden om enig begrip voor Hillary Clinton in de kwestie rond haar e-mailgebruik. “Ik denk niet dat ze de ernst inzag van het opzetten [van een privéserver].” Hoewel Biden pleit voor eerlijkheid, meent hij dat het voor Clinton anders ligt. “Wanneer je aan het onvangende eind hebt gestaan van een georganiseerde poging om je geloofwaardigheid te ondermijnen, gerechtvaardigd of niet, denk ik dat je er anders in staat, hoe je instincten reageren.” Door haar verleden met persoonlijke en politieke aanvallen is er “altijd een neiging tot overthinking” in plaats van een snelle afhandeling. “Deze vrouw is zo bestookt de laatste dertig jaar,” benadrukt Biden.

 

Desondanks concludeert The Hill dat Clinton heeft gefaald in het beperken van de schade. De dagelijkse stroom onthulllingen doet Democraten vrezen dat zelfs een overwinning van Clinton niet het einde van de discussie zal betekenen. Ondanks de pogingen de authenticiteit van de gelekte e-mails in twijfel te trekken en te wijzen op de rol van Rusland in de hele kwestie blijft de aandacht voor het schandaal groot in de aanloop naar de verkiezingen.

 

Ondertussen blijkt uit nieuw geopenbaarde e-mails dat het team van Clinton niet voorbereid was op de onthulling van Clintons gebruik van een privéserver door de New York Times in maart 2015. Campagnevoorzitter John Podesta vroeg in een e-mail aan Robby Mook, de campagnemanager, of hij “enig idee had gehad van de diepte van dit verhaal?” De reactie van Mook spreekt boekdelen: “Nope.”

 

CNN & Fox News schaden democratie

In gesprek met de Financial Times velt Dean Baquet, hoofdredacteur van de New York Times, zijn harde oordeel over de “belachelijke” rol van de cable news networks als CNN en Fox News in de huidige verkiezingsrace. Vooral Fox News moet het ontgelden. Hoewel hij journalisten als Megyn Kelly prijst, hekelt Baquet de “vreemde mengeling van een klein beetje journalistiek, een klein beetje entertainment en een klein beetje een bepaald publiek naar de mond praten.”


Maar ook CNN komt niet goed weg. Hun verbintenis met voormalig campagnemanager van Donald Trump Corey Lewandowski is “schandelijk,” aldus Baquet. Het handelen van zowel CNN als Fox News is “op de lange termijn slecht voor de democratie en haar instituten.” Zo lang hoeven we echter niet te wachten op de gevolgen. “Deze mengeling van entertainment en nieuws, en nieuws vermomd als entertainment, is best grappig op het feit na dat we nu een kerel die het product is van die wereld als de Republikeinse presidentiële kandidaat hebben genomineerd.”

 

Kort nieuws

  • Trumps running mate Mike Pence waarschuwt nog maar eens voor stembusfraude. “Wij willen een overwinning op verkiezingsdag, maar we willen ook dat het een overwinning is voor de Amerikaanse democratie.”
  • Clinton en Tim Kaine hebben in de maand oktober meer dan honderd miljoen aan campagnedonaties opgehaald, meldt de Democrate op haar website.
  • “[Michelle] zal nooit een politiek ambt nastreven,” aldus echtgenoot Barack Obama. “Ze is een van de meest getalenteerde en briljante personen die er is, en ik kan niet trotser op haar zijn, maar Michelle heeft niet het geduld of de neiging om echt zelf een kandidaat te zijn.”
  • Volgens RNC-voorzitter Reince Priebus worden de marges in de “taaiere” races kleiner doordat “Donald Trump ook sterker wordt.”

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.