Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 28/10: Donald Trump in de geldproblemen

Daniel Leseman op 28 oktober 2016 - Reageren

Michelle Obama en Hillary Clinton voeren samen campagne in North Carolina en Donald Trump heeft geldproblemen. Hij is nu zelf ook gestopt met het investeren van grote bedragen in zijn campagne. Dat en nog meer leest u in de nieuwe Race to DC.

 

Michelle Obama en Clinton samen op podium.

“Ten eerste dames, We Rock!” Zo opende Michelle Obama de rally in North Carolina. Michelle voert de laatste tijd intensief campagne voor Hillary Clinton. “We hebben nog nooit een competenter en voorbereidere kandidaat voor het presidentschap gehad dan Hillary Clinton. Ja, meer dan Barack, en meer dan Bill. Ze is er helemaal klaar voor om Commander in Chief  te zijn op haar eerste dag.” Eerder reageerde Michelle in een speech op de uitspraken van Trump in zijn welbekende video uit 2005.  

 

Michelle vroeg de mensen in North Carolina daarnaast om te gaan stemmen op verkiezingsdag. Clinton kan de steun van Michelle Obama goed gebruiken. Ze is bij veel van de Amerikanen populairder dan Clinton, die als onbetrouwbaar wordt gezien.

 

Geldproblemen voor Donald Trump

Met het einde van de verkiezingscampagne in zicht, is het do or die voor Donald Trump. Veel grote Republikeinse donoren hebben hun vertrouwen in Trump echter al verloren. Ze investeren hun geld nu in de verkiezingen van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. Donald Trumps grootste donor, miljardair Stanley Hubbard zegt hierover: "Hillary wordt waarschijnlijk president, dus je kunt je beter focussen op het krijgen van een Republikeinse meerderheid in de senaat. Dan heb je tenminste een firewall."

 

Daarnaast lijkt Donald Trump een andere grote donor te zijn verloren: zichzelf.

 

Trump investeerde afgelopen maand geen cash, en slechts 31.000 dollar aan leningen en salarissen in zijn campagne. Dit staat in schril contrast met de 2 miljoen per maand target die hij had gezet bij het winnen van de Republikeinse nominatie. Clinton aan de andere kant haalde in mid-oktober 2,8 miljoen dollar per dag binnen en had 62 miljoen dollar op de bankrekening van haar campagne.

 

Kort nieuws:

  • Een nieuwe peiling in de staat Texas laat zien dat Trump daar nog maar een kleine voorsprong heeft. In de poll van de Universiteit van Texas heeft Trump nog maar een voorsprong van 3 procentpunten op Hillary Clinton. Dit terwijl Texas traditioneel gezien een Republikeinse staat is.
  • Een vliegtuig met Mike Pence aan boord had afgelopen nacht een ongeluk. Door de hevige regenval landde het toestel niet goed en schoot het door over de landingsbaan. Het voorval gebeurde op het LaGuardia vliegveld in New York. Er zijn geen gewonden gevallen.  
  • Donald Trump heeft in een speech het woord 'ghetto' gebruikt voor het beschrijven van wijken in voorsteden met veel Afro-Amerikaanse inwoners en waar veel problemen zijn. Veel publieke figuren en politici vermijden deze term liever omdat deze achterhaald is.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.