Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 28/09: Trump betaalt voor reclame en Clinton krijgt steun van Miss Universe

Maria van Loosdrecht op 28 september 2016 - Reageren

Na het debat, waardoor het nieuws volstaat met analyses, gaan de campagnes van Clinton en Trump gewoon door. Trump, zo bekend om het feit dat hij voor zijn reclame en naamdbekendheid kan rekenen op de media, gaat investeren in reclame maar heeft daar eigenlijk niet genoeg geld voor. Clinton krijgt bijval van een Miss Universe.

 

Spotjes te duur voor Trump?

Trumps campagne zei vorige week dat ze 140 miljoen dollar aan reclame voor Trump zouden uitgeven. Met vijftig miljoen dollar op de bank, volgens het laatste rapport, gaat dat misschien niet lukken. Een van Trumps argumenten voor zijn geschiktheid als president is dat hij zijn campagne zelf zou kunnen financieren, en hij heeft inderdaad bijna vijftig miljoen dollar aan zichzelf geleend. Maar de kosten van een reclame-offensief zijn hem boven het hoofd gegroeid. Dat komt hem op kritiek te staan van de Republikeinse partij, dat de beeldvorming naar aanleiding van het recente debat –waarin Clinton als winnaar werd aangewezen door de media - graag zou veranderen.

 

Miss Universe stemt Clinton

Miss Universe, gekroond door Trump zelf in 1996 en daarna bekritiseerd en gebruikt door Trump als te zwaar, sprak zich uit voor Clinton. Alicia Machado, latino en vrouw, vertegenwoordigt twee groepen die Trump voor zich zou moeten winnen. Tijdens het debat haalde Clinton haar aan als voorbeeld van Trumps vrouwonvriendelijkheid en racisme (hij noemde Machado "Miss Housekeeping" vanwege haar latino achtergrond). Trumps reactie was dat Machado een vreselijke Miss Universe was en dat Clinton zwaar overdreef.

 

Kort nieuws

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.