Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 28/05: Trump toch niet in debat met Sanders en Libertariërs niet blij met keuze running mate

Coen Nij Bijvank op 28 mei 2016 - Reageren

Donald Trump wil niet meedoen aan een debat met Bernie Sanders, ondanks dat hij eerder aangaf zo’n debat een goed idee te vinden. Verder veel onrust: bij de Libertariërs, bij een Trump-bijeenkomst, binnen het campagneteam van Trump en mogelijk op de Democratische conventie in Wyoming.

 

Trump wil niet in debat met Sanders

Trump wil toch niet meedoen aan een debat met Sanders. Op social media riepen veel mensen beide kandidaten op om met elkaar in debat te gaan, en beide kandidaten gaven vervolgens aan het een goed idee te vinden. Nu trekt Trump zich dus terug.

 

Ondanks dat Trump al een tijd wist dat Sanders de Democratische nominatie hoogstwaarschijnlijk misloopt, gaf hij als reden om niet in de debat te gaan dat het “ongepast zou zijn om te debatteren met de kandidaat die op de tweede plek eindigt.”

 

Verder zei Trump dat hij niet verwacht dat tv-zenders bereid waren om genoeg te doneren aan goede doelen – een voorwaarde die hij stelde aan de organisator van een eventueel debat. Terwijl meerdere bedrijven (en volgens Sanders’ team ook tv-zenders) aangaven miljoenen aan donaties over te hebben om het debat te organiseren.

 

Sanders beschuldigde Trump dan ook van flip-flopping. “Ik hoorde dat hij met me in debat wilde gaan, toen hoorde ik dat hij dat niet wilde, toen hoorde ik dat hij het wel wilde. Nu gaat hij toch niet met in debat. Weet je, ik hoop dat hij weer van gedachte verandert. Meneer Trump, waar ben je zo bang voor?”

 

 

Niet alleen Trump, maar ook veel Democraten zien niks in een debat tussen Trump en Sanders. Later vandaag meer daarover op onze site.

 

Libertarische kiezers niet blij met running mate

Op dit moment wordt de conventie van de Libertarische Partij gehouden. Die derde partij doet het relatief goed in de peilingen, mede doordat Trump en Clinton beide historisch lage waarderingscijfers halen. De Libertariërs zetten daar een ticket tegenover met een presidents- en vicepresidentskandidaat die beide gouverneur zijn geweest. Maar op de conventie blijken veel gedelegeerden niet erg blij met de keuze voor William Weld, voormalig gouverneur van Massachusetts, als running mate.

 

Bij de Libertarische Partij wordt ook de vicepresidentskandidaat gekozen op de conventie, dus ontevredenheid over Weld zou het feestje van Weld en presidentskandidaat Gary Johnson flink kunnen verpesten.

 

Weld wordt beschuldigt een Republikein-lite te zijn. Zijn ideeën zouden niet Libertarisch genoeg zijn. Zo zei Weld geen voorstander te zijn van een vertrek van de VS uit de Verenigde Naties.

 

Op zich is de kritiek niet verrassend. De Libertarische Partij probeert altijd om geen hardcore-Libertariërs te nomineren, om ook onder het brede publiek aanhang te vergaren.

 

Kort nieuws

  • Na een Trump-bijeenkomst in San Diego gistermiddag waren er opnieuw stevige confrontaties tussen Trump-aanhangers en duizenden tegenstanders. Honderden politieagenten moesten escalatie voorkomen en arresteerden zeker drie mensen.
  • Het hoofd van de organisatie van de Democratische conventie laat weten dat de organisatie tien miljoen dollar tekort komt. Toch verwacht hij dat de benodigde 64 miljoen op tijd gehaald wordt.
  • Republikeinse partijvoorzitter Reince Priebus noemde de nominatie van Hillary Clinton een van de grootste blunders in de geschiedenis van de Democratische Partij.
  • Vandaag is de Democratische staatsconventie van Wyoming. De grote vraag is of het er net zo onrustig aan toe zal gaan als bij de conventie in Nevada, waar aanhangers van Sanders hun boosheid uitten over het verkiezingsproces van de partij.
  • Marco Rubio moest gisteren op Twitter flink z’n best doen om kritische vragen te beantwoorden over zijn keuze om Trump te steunen.
  • Volgens The New York Times worden medewerkers van Trump’s campagneteam steeds meer paranoïde. Er zouden grote twijfels zijn over Trumps manier van leidinggeven en veel medewerkers zouden denken dat ze worden afgeluisterd in hun kantoor in New York. 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.