Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 27/08: Opnieuw kopzorgen over Clintons e-mails en Gary Johnson opent de aanval

Daniel Leseman op 27 augustus 2016 - Reageren

Een aantal e-mails van Hillary Clinton worden vervroegd openbaar gemaakt en de Libertarische presidentskandidaat Gary Johnson opent de aanval in een aantal kantelstaten. Dit en meer in de nieuwe Race to DC!

 

Vervroegde kopzorgen voor Hillary Clinton

Een federale rechter heeft besloten dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken alle e-mails met betrekking tot de gebeurtenissen in Benghazi openbaar moet gaan maken. Dit zou nu uiterlijk 13 september moeten gebeuren, dat is een maand eerder dan oorspronkelijk gepland.

 

Eerder deze maand ontving het ministerie een disk van de FBI met daarop bijna 15.000 e-mails. Deze 15.000 e-mails werden pas ontdekt tijdens het onderzoek van de FBI en waren dus nog niet in bezit van het ministerie. Als reactie daarop eiste de conservatieve beweging Judicial Watch dat het ministerie deze nieuwe e-mails zo snel mogelijk openbaar zou maken. De rechter stelde Judicial Watch uiteindelijk in het gelijk. 

 

Daarnaast zijn er ook e-mails die verwijderd zijn door het Clinton-kamp en waar zowel de FBI als het ministerie geen toegang tot hebben. Ted Gowdy, voorzitter van de voormalige Benghazi-onderzoekscommissie, gaf eerder deze week bij Fox News aan dat deze e-mails verwijderd zouden zijn op een manier waarop ”God ze niet eens zou kunnen lezen." Het Clinton-kamp houdt vol dat deze verwijderde e-mails over persoonlijke zaken gingen, zoals yogalessen of de bruiloft van haar dochter Chelsea.

 

Gary Johnson opent de aanval

Het super PAC van Libertarische kandidaat Gary Johnson gaat deze maand bijna 1 miljoen dollar uitgeven aan televisieadvertenties.

 

 In een van deze advertenties is bijvoorbeeld te zien hoe Clinton een foute verklaring over haar e-mailaffaire geeft en hoe Trump een gehandicapte verslaggever belachelijk maakt. Gary Johnson wordt vervolgens gepresenteerd als de enige eerwaardige presidentskandidaat.

 

Het doel van deze advertenties is om Johnson over de grens van 15% in de peilingen te krijgen, zodat hij mee kan doen aan televisiedebatten. Dat is sinds de verkiezingen van 1992 echter nog niemand gelukt.

De advertenties zullen zendtijd krijgen in de kantelstaten Colorado, Iowa, New Hampshire en Wisconsin. Daarnaast verschijnen de spotjes ook in de staten Oregon, Utah en in zijn thuisstaat New Mexico.

 

 

Kort nieuws:

·         Paul Wolfowitz, de minister van Defensie onder George W. Bush in zijn eerste termijn, gaat wellicht voor Clinton stemmen. De ''architect van de Irak-oorlog'' heeft vooral kritiek op de minachtende manier waarop Trump met de bondgenoten van de Verenigde Staten om zou gaan.

 

·         Volgens de laatste peilingen in Florida, leidt Clinton nog maar met een kleine marge van 2 procentpunten. Clinton doet het zoals verwacht goed bij Latijns-Amerikaanse en Afro-Amerikaanse stemmers. Dit werkt in haar voordeel omdat een steeds groter deel van het electoraat in Florida tot een van deze groepen behoort. Florida is met 29 kiesmannen de belangrijkste kantelstaat. 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.