Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 26/10: Powell gaat voor Clinton, Obama betrokken in emailschandaal

Mike Veldt op 26 oktober 2016 - Reageren

De Republikein Colin Powell heeft net als vele andere Republikeinen aangegeven op Clinton te zullen stemmen. De voorganger van Clinton op Buitenlandse Zaken zei dat tijdens een speech op Long Island. President Obama wordt ondertussen beschuldigd van liegen door Donald Trump. Hij zou meer geweten hebben over Clintons e-mails dan men vermoedde. Dat en meer in deze Race to DC. 

 

Colin Powell

Colin Powell, de voormalig minister van Buitenlandse Zaken, heeft gemeld dat hij op Hillary Clinton gaat stemmen. Daarmee schaart hij zich bij veel oud-collega’s uit de Bush-regering.

 

Powell maakte zijn keuze bekend als spreker voor de Long Island Association Fall Luncheon. Hij stelde dat Trump niet beschikt over het uithoudingsvermogen en het juiste temperament: 'Hij heeft Amerika iedere dag beledigd. De Latino’s, de Afro-Amerikanen, vrouwen, zijn eigen partij, bondgenoten en veteranen.’

 

Wel had hij lovende woorden over voor Clinton: ‘Ze was een goede minister, ze is gebalanceerd, heeft het juiste temperament, en beschikt over veel uithoudingsvermogen. Gebaseerd op deze redenen is Clinton volledig geschikt om dit land als president te dienen en ik denk dat ze het goed zal doen,’ aldus Powell.

 

Obama en Clintons e-mails

Wikileaks heeft weer e-mails uitgelekt. Op dinsdag werden er e-mails gepubliceerd waarin werknemers van Clinton zich zorgen maakte over uitspraken van Barack Obama. Hij zei niet te hebben geweten dat Clinton als minister haar persoonlijke e-mailaccount gebruikte. Het Witte Huis liet dat ook weten, ondanks het feit dat Clinton en Obama vaak via e-mail communiceerden.

 

In de gelekte mails komt naar voren dat Clintons medewerkers wilden proberen de schade te beperken. ‘We moeten dit opruimen, hij heeft e-mails van Clinton die niet refereren aan state.gov,’ aldus Cheryl Mills, Clintons stafchef bij Buitenlandse Zaken. Obama was dus niet op de hoogte van de details van Clintons e-mail, terwijl hij wel met het account correspondeerde.

 

Voor Trump was dit reden om meteen de aanval te zoeken. Hij vindt dat Obama medeschuldig is aan het gebruik van Clintons privéserver: 'Hij was op de hoogte van haar privéserver, daarom moet dit worden uitgezocht.’ Het Witte Huis heeft vooralsnog niet gereageerd op de suggestie van Trump.

 

Overig nieuws:

  • In het voor Trump zeer belangrijke North Carolina gaat Clinton aan kop, volgens een recente peiling. Ze leidt met 46 om 44 procent. Americans for Responsible Solutions nam de peiling af. North Carolina is ook een belangrijke staat voor de senaatsrace. De Republikeinse senator Richard Burr staat hier een procent voor op tegenstander Deborah Ross.
  • In een peiling in Arizona staat Trump nog maar een procent voor op Clinton. Arizona is een staat die normaal gesproken vaak Republikeins stemt, maar nu lijkt dit een van de staten te zijn waar Clinton kan profiteren van de schandalen omtrent Trump.
  • Trump haalt nog maar eens uit naar zijn tegenstanders in de Republikeinse voorverkiezing. Hij stelde het enorm zwak te vinden dat niet alle kandidaten hem na de verkiezing gesteund hebben. Het is gebruikelijk dat kandidaten beloven de uiteindelijke kandidaat te steunen. 'Ik begrijpt niet hoe zij met zichzelf kunnen leven,’ aldus Trump.
  • Een superPAC voor Hillary Clinton maakte bekend dat het tot nu toe achttien miljoen dollar heeft opgehaald in oktober. In totaal is de opbrengst van superPACs nu opgelopen naar 174 miljoen dollar. Dit bedrag is in de geschiedenis van de superPACs nog niet eerder voorgekomen.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.