Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 26/09: Debat in aantocht, krant fileert Trump

Mike Veldt op 26 september 2016 - Reageren

Op de vooravond van het debat heerst er stilte voor de storm. Beide kandidaten wachten in spanning af totdat zij de arena mogen betreden. Ondertussen heeft The New York Times een artikel geplaatst waarin Trump onderuit wordt gehaald. Dat en meer in deze Race to DC. 

 

Debat

In de peilingen staan ze nagenoeg gelijk en mede daarom zijn de verwachtingen hoog voor het debat van vandaag tussen Trump en Clinton. Verschillende partijen hebben zich al uitgelaten over het belang van dit debat.

 

De Democratische peilingafnemer Doug Schoen meent dat dit debat van enorm belang is voor de verkiezing in november. Hij verwacht dat Trump vol op de aanval gaat en de schandalen van Clinton niet zal vermijden. Op deze onderwerpen kan hij makkelijk scoren, al heeft deze tactiek ook een keerzijde. Dergelijke persoonlijke aanvalen komen immers niet erg presidentieel over.

 

De campagne van Clinton is bang dat Trump op een oneerlijke manier beoordeeld zal worden. 'Het feit dat Trump niet over de schreef gaat tijdens het debat betekent niet dat hij een ideale president is,' aldus Robby Mook, campagnemanager van Clinton.

 

De voorzitter van het RNC, Reince Priebus, verwacht dat Trump constant en gedisciplineerd zal zijn in het debat. 'Deze verkiezingen gaan over verandering. Als Trump zich gedraagt, stijgt hij in de peilingen.'

 

The New York Times

Een dag nadat The New York Times achter Hillary Clinton ging staan, haalt de krant hard uit naar Donald Trump. In een groot artikel met de titel 'Waarom Trump geen president moet worden' wordt de kiezer gewaarschuwd voor de Republikeinse presidentskandidaat. De beweegredenen voor de krant om dit artikel te plaatsen is simpel: 'Het is tijd diegenen die nog geen keuze gemaakt hebben en die hopen op een grote verandering te laten zien wie Trump nou echt is.’

 

De krant gaat ook in op de rethoriek van Trump: 'Hij zegt dat hij een financiële tovenaar is die magie naar de overheid kan brengen. Hij noemt zichzelf een toponderhandelaar die andere wereldleiders kan overklassen.' Nadat al deze uitspraken van Trump behandeld zijn, waarschuwt de krant: ‘Kiezers die zich aangetrokken voelen tot de persoonlijkheid van Donald Trump moeten een stap terug doen en zijn uitspraken goed onder de loep nemen. Hij beledigt onder andere vrouwen en spreekt kleinerend over andere landen en religies.'

 

Kort nieuws

  • In Pennsylvania, een belangrijke swing state tijdens deze verkiezingen, is Donald Trump dichterbij Clinton gekomen, stelt een peiling van de Morning Call. Het onderlinge verschil is teruggedrongen tot drie procent, terwijl dit vorige week nog negen procent was. Als de overige kandidaten Johnson en Stein worden meegerekend, is Clintons voorsprong nog maar twee procent.
  • Een landelijke peiling van de Morning Consult stelt dat Trump als frontrunner het debat in gaat. Hij krijgt 39 procent van de stemmen, en Clinton 38 procent.  In de gemiddelde peilingen van RealClearPolitics behoudt Clinton echter een voorsprong van 2,5 procent.
  • Bernie Sanders heeft ook van zich laten horen.  Hij benadrukte dat hij het niet de tijd vindt om een proteststem uit te brengen. 'Het is tijd dat we kijken naar de kandidaat die het meest kan betekenen voor de middenklassen en werkende families,' aldus de senator van Vermont.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.