Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 25/08: Paul Ryan en Hillary Clinton gaan samenwerken!

Peet van Leeuwen op 25 augustus 2016 - Reageren

Met minder dan elf weken tot de verkiezingen halen de kandidaten alles uit de kast om stemmen te winnen. Hillary Clinton gaat samenwerken met aartsrivaal Paul Ryan. En Donald Trump vindt dat Afro-Amerikanen en latino’s het recht hebben om niet doodgeschoten te worden. Verder begon Bernie Sanders een nieuwe politieke beweging en verscheen Brexit leider Nigel Farage op het podium naast Donald Trump. Lees er alles over in Race to DC.

 

Hillary Clinton en Paul Ryan gaan samenwerken!

Het lijkt erop dat Hillary Clinton en Paul Ryan gaan samenwerken aan een anti-armoede wet. Dat is opvallend omdat de twee in veel opzichten elkaars tegenpolen zijn. Clinton is de Democratische presidentskandidaat en Ryan de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.  

 

Nu hebben ze dus een gemeenschappelijk doel gevonden. En steunen ze beide het wetsvoorstel dat miljarden dollars moet vrijmaken voor inwoners van achterstandswijken. De wet zal zorgen voor financiële steun aan miljoenen arme blanke stemmers in Republikeinse districten. En aan Afro Amerikaanse stemmers in Democratische districten.

 

Clinton heeft zichzelf al meermaals een “groot fan” genoemd van de door de Republikein Jim Clyburn voorgestelde anti-armoede wet. Meestal tijdens toespraken tegenover veel Afro-Amerikaanse aanhangers.

 

“Het is een programma dat veel gebieden in Amerika zal helpen: niet alleen in stedelijke achterstandswijken, maar ook op het platteland, op indianenreservaten en in de gebieden die draaien om de kolenindustrie,” aldus Clinton. En de statistieken laten zien dat er in de Verenigde Staten bijna 500 counties zijn die arm genoeg zijn om in aanmerking te komen voor de voorgestelde wet.

 

Kort nieuws:

  • Bernie Sanders lanceerde gisteren zijn nieuwe beweging: Our Revolution. Hij riep zijn supporters op om hem te steunen in zijn strijd om het politiek centrum van Amerika verder naar links te duwen. Maar terwijl er velen reikhalzend uitkeken naar de oprichting van Our Revolution krijgt de beweging ook veel kritiek. Vooral over de financiering en het management bestaan nog veel vraagtekens.
  • Gary Johnson zal in Ohio op de stembiljetten verschijnen. Er was lang twijfel of dit het geval zou zijn, niet in de laatste plaats omdat de staat de Libertarische Partij niet erkent. Johnson zal daarom als onafhankelijke kandidaat op het biljet verschijnen.
  • De man achter Brexit, Nigel Farage, verscheen gisteren aan Trumps zijde tijdens een toespraak in Mississippi. Farange toespraak draaide om het winnen van verkiezingen terwijl de kansen tegen je gekeerd zijn. “Jullie kunnen alle enquêteurs verslaan, de journalisten verslaan, Washington verslaan, en jullie zullen het doen door te doen wat wij deden voor Brexit in Groot Brittannië.
  • Uitgestapte presidentskandidaat Ben Carson, die nu Trump steunt, heeft beide kandidaten opgeroepen om hun medische gegevens openbaar te maken. De voormalig neurochirurg noemt het logisch dat kandidaten voor het presidentschap zulke gegevens publiekelijk maken.
  • Mike Pence heeft geprobeerd om opheldering te geven over Trumps getwijfel rondom zijn immigratiestandpunt. Volgens Pence zal Trumps nieuwe plan draaien om “compassie en menselijkheid.” Verder liet de vicepresidentskandidaat weten dat Trump snel een grote toespraak zal geven om zijn plannen toe te lichten.
  • Trump beloofde gisteren aan Afro-Amerikanen en latino’s dat hij de beste kandidaat voor hun is. Tijdens een toespraak liet de multimiljonair weten dat zij “...het recht hebben om niet doodgeschoten te worden.” Ook gaf Trump de Democraten de schuld van de huidige problemen in de achterstandswijken. “Wat hebben jullie te verliezen?” vroeg Trump zijn publiek, “het kan niet erger worden dan het nu is, en geloof me, ik ga het oplossen. Ik ga het zo goed oplossen.”

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.