Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 25/10: Trump is ‘agressief respectloos’

Peet van Leeuwen op 25 oktober 2016 - Reageren

Elizabeth Warren bekritiseerde gisteren Trump tijdens een toespraak. Vicepresidentskandidaat Mike Pence roept Republikeinen op om “terug naar huis te komen.” En president Obama noemde Trump een bedreiging voor de republiek. Verder vindt Trumps campagnemanager dat de media niet meer naar Trumps tweets moet kijken. Dat en meer lees je in deze Race to DC.

 

Warren noemt Trump agressief respectloos

Senator Elizabeth Warren richtte zich gisteren tijdens een toespraak tegen Trump. Ze viel de Republikeinse kandidaat aan op zijn vernederende uitspraken en acties ten aanzien van vrouwen. Warren liet weten dat Trump “agressief respectloos is.” En dat “vrouwen het gehad hebben met vrouwonvriendelijke mannen als Trump.”

 

Warrens toespraak in New Hampshire was vooral om stemmen te winnen voor Maggie Hassan. Die neemt het op tegen de Republikeinse senator Kelly Ayotte voor een plaats in de Senaat. En hoewel Ayotte recent haar steun voor Trump heeft ingetrokken, viel Warren haar toch aan op Trumps standpunten. Want waarom heeft Ayotte zich niet eerder uitgesproken tegen Trump, vroeg Warren zich af.

 

Met Trumps uitspraken en acties als makkelijk doelwit voor de Democraten stapelen de problemen zich op voor de Republikeinen. In de race naar het Witte Huis, maar ook in de verkiezingen voor het Congres.

 

“Kom naar huis”

Vicepresidentskandidaat Mike Pence heeft een nieuwe boodschap voor Republikeinen. En in het bijzonder voor Republikeinen die twijfelen over hun steun aan Trump. “Het is tijd om naar huis te komen!”

 

Tijdens een toespraak in North Carolina liet Trumps running mate deze woorden keer op keer vallen. En het lijkt zijn oproep te worden voor de laatste twee weken van de campagne.

 

Naast twijfelende Republikeinse stemmers zijn de woorden ook gericht tegen de prominenten binnen de partij die Trump niet steunen. Zo moest bijvoorbeeld Paul Ryan, die weigert om Trump nog te verdedigen, het ontgelden in de toespraak van Pence.

 

Kort nieuws

  • Volgens de laatste berichten van de Clinton campagne hebben in Florida al meer dan 133,000 latino’s gestemd. Dit is 99 procent meer dan tijdens de verkiezingen van 2012. In verschillende staten hebbende kiezers de mogelijkheid om al voor 8 november hun stem uit te brengen.

  • In Arizona, waar ook eerder gestemd kan worden, hebben de Democraten een kleine voorsprong. Dit is opvallend want Arizona is van oudsher een Republikeinse staat. Op hetzelfde moment, tijdens de vorige verkiezingen, had de Republikeinse kandidaat een voorsprong van meer dan 20,000 stemmen.

  • Hiphop ster Jay Z is van plan om een ‘ga stemmen’ concert te houden in Ohio. De invloedrijke rapper steunt Hillary Clinton en zal op een nog onbekende datum optreden in Cleveland.

  • De Las Vegas Review-Journal steunt Donald Trump. De Review-Journal is daarmee een van de weinige kranten die achter de Republikeinse kandidaat zal staan. Dit nieuws is opvallend omdat de krant sinds kort eigendom is van de Republikeinse mega-donateur Sheldon Adelson.

  • De campagnemanager van Trump, Kellyanne Conway, vindt dat de media minder aandacht moet besteden aan Trumps tweets. Ze vindt dat er meer aandacht moet komen voor de toespraken van de Republikeinse kandidaat.

  • Een groep Democraten wil dat Clinton meer geld investeert in het winnen van stemmen onder Afro Amerikaanse kiezers. Zo hopen zij dat de partij een meerderheid in het Congres zal behalen. De vraag stelt Clinton voor een belangrijk dilemma. Kiest ze ervoor om meer geld te investeren in swing states. Of gaat ze staten steunen waar Democratische kandidaten zijn in een spannende verkiezingsrace voor een zetel in het Congres?

  • Tijdens een toespraak in Californië riep president Obama Democraten op om massaal te gaan stemmen. Vervolgens noemde de president Trump een bedreiging voor de republiek.

Photo: Tim Pierce under Creative Commons license 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.