Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 25/06: #DumpTrump haalt het niet

Jan-Willem Kranendonk op 25 juni 2016 - Reageren

Trump stoppen, het lijkt de Republikeinen maar niet te lukken. Maar tegelijk zijn er bij verschillende vooraanstaande partijleden grote zorgen over Trump’s campagnestrategie. En een Super PAC van Clinton gaat voor meer dan 10 miljoen dollar campagnespotjes vertonen in swing state Pennsylvania. Dat en meer in Race to DC.

 

POLITICO: #DumpTrump haalt het niet

Vorige week gloorde er opnieuw hoop aan de horizon voor iedere Republikein die Donald Trump af wil houden van de nominatie. Een groep gedelegeerden wil op de conventie Trump stoppen door een gewetensclausule aan de regels toe te voegen. Hierdoor zou iedere gedelegeerde theoretisch gezien vanaf de eerste ronde vrij kunnen stemmen en niet gebonden zijn aan de uitslag in zijn thuisstaat.

Deze wijziging moet goedgekeurd worden door de commissie die de conventieregels vaststelt. POLITICO heeft de stemming gepeild onder de commissieleden en het overgrote merendeel heeft geen interesse om ‘Dump Trump’ te steunen. Een aanzienlijk aantal was zelfs vastberaden zich te verzetten tegen de beweging. “De regels veranderen halverwege de wedstrijd omdat je de uitkomt niet leuk vindt is hetzelfde als zeggen dat je naar huis gaat en je bal meeneemt tijdens het spelen omdat je verliest”, aldus commissielid Christine Serrano-Glassner (New Jersey).

Daarmee lijkt ook de laatste poging Trump te stoppen weinig effect te hebben. Toch geeft de ‘Dump Trump’-beweging het nog niet op. Eén van de actiegroepen lanceert binnenkort een spotje op Fox en Fox News om de commissieleden te overtuigen de regels alsnog aan te passen.

 

Kort nieuws

  • GOP bezorgd over optreden Trump: Volgens senator Jeff Flake (Arizona) gaat Trump niet het benodigde aantal stemmen halen bij de verkiezingen met zijn huidige manier van optreden. Ook de leider van de Republikeinen in de Senaat, Mitch McConnell uitte woorden van dergelijke strekking in een podcast deze week.
  • Super PAC Clinton toont voor $10,5 miljoen aan spotjes in Pennsylvania. Donald Trump heeft zijn zinnen gezet op Pennsylvania, een staat met veel blanke kiezers uit de werkende klasse. Om zijn kansen te minimaliseren, lanceert Priorities USA op 5 juli een advertentiecampagne die doorloopt tot de verkiezingsdag. In totaal geeft het Super PAC 120 miljoen dollar uit aan spotjes tegen Donald Trump.
  • Minister van Financiën Bush-regering stemt op Clinton: Hillary heeft de steun gekregen van Hank Paulson, de minister van Financiën van George W. Bush. Hij kiest voor zijn land in plaats van voor zijn partij, schrijft hij in The Washington Post. Paulson beschouwt Trump als een populist die de Republikeinse Partij gekaapt heeft.
  • Sanders zet politieke revolutie door: Bernie Sanders mag dan op Hillary Clinton stemmen bij de verkiezingen in november, zijn strijd gaat door. Gisteren sprak de Democraat op een rally voor Eric Kingson, een 70-jaar oude professor die zich kandidaat heeft gesteld voor het Huis van Afgevaardigden namens een district in New York.
  • Transgenders mogen militair worden: Achter de schermen werkt het Amerikaanse ministerie van Defensie aan het openstellen van het leger voor transgenders. Dat meldt USA Today. Momenteel mogen transgenders niet openlijk in het leger dienen. De bedoeling is dat de beleidswijziging rond 1 julie publiek wordt gemaakt.
  • Republikeinen verslaan Democraten voor eerst in acht jaar: Bij de jaarlijkse honkbalwedstrijd van het Congres hebben de Republikeinen nipt van de Democraten gewonnen: 7-6. Het is de eerste keer dat zij winnen sinds het aantreden van president Obama. 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.