Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 24/10: Clinton richt zich op de early voter

Dynph ten Haaf op 24 oktober 2016 - Reageren

Hillary Clinton richt zich op de early votes in belangrijke swing states, terwijl Barack Obama zich vooral op de races in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden richt. Ondertussen probeert Donald Trump zich te verdedigen tegen de aantijgingen van aanranding, en zal Michelle Obama zich opnieuw achter Clinton scharen. Dat en meer leest u in de Race to DC van vandaag!

 

Clinton richt zich op vroege kiezers

Na het succesvolle derde debat en haar groeiende voorsprong op Trump die daaruit voortvloeide, richt Hillary Clinton nu haar pijlen op het vastleggen van die voorsprong. De Democratische kandidate  focust zich in de aanloop naar 8 november vooral op staten waar early voting mogelijk is.

 

Op dit moment richt Clinton zich met name op North Carolina en Florida, en ook in andere swing states zal zij proberen vroege stemmen te verzilveren. In meer dan twee derde van alle Amerikaanse staten hebben kiezers de optie om hun stem al uit te brengen vóór 8 november, soms in persoon en soms zelfs per post.  

 

Een gisteren gepubliceerde poll van ABC News laat zien dat Clinton de peilingen momenteel met twaalf procent leidt ten opzichte van Trump. Met het vroeg verzamelen van stemmen in belangrijke swing states probeert Clinton nog verder uit te lopen op Trump. Door ver van tevoren de leiding te nemen wordt de kans op een succesvolle comeback voor Trump beduidend kleiner.

 

Trump in Gettysburg

Donald Trump reisde zaterdag af naar Gettysburg, Pennsylvania. In een speech in de buurt van de plek waar Lincoln zijn beroemde Gettysburg Address gaf, roemde Trump deze geliefde voormalig president als zijn grote voorbeeld. “Het is mijn hoop dat we hem als voorbeeld kunnen nemen voor het helen van de verdeeldheid waar we nu in leven”, aldus Trump.

 

Trumps poging tot het helen van de verdeeldheid was echter niet van lange duur. Hij kon het niet laten om voor het einde van de speech nog even uit te halen naar Clinton, alsmede naar de vrouwen die hem betichten van aanranding. “Al deze leugenaars zullen aangeklaagd worden als de verkiezingen over zijn”, dreigde Trump naar de vrouwen. Ook  zei hij dat Clinton door haar vermeende overtredingen van de wet geen president zou mogen worden.

 

Kort nieuws:

  • Hillary Clinton heeft een nieuw media-endorsement binnen, dit keer van tijdschrift The New Yorker. In een online artikel spreekt het blad haar steun uit voor de Democratische presidentskandidate. “De verkiezing van Hillary Clinton is een gebeurtenis waarvan we blij zouden zijn om zijn historische betekenis, en die we met onbeschrijflijke opluchting verwelkomen”, aldus The New Yorker. 
  • Michelle Obama zal donderdag opnieuw haar opwachting maken in de Clinton campagne. Obama zal voor het eerst samen met Clinton speechen in Winston-Salem, North Carolina. 
  • Terwijl Michelle Obama Hillary Clinton helpt, richt President Barack Obama zich op de belangrijke kleinere races voor het Congres en de staatsbesturen. In de komende week wordt verwacht dat Obama zijn steun voor grofweg 150 kandidaten zal uitspreken, verdeeld over meer dan twintig verschillende staten. De steunbetuigingen zijn een poging van Obama om ook binnen staten zelf verandering teweeg te brengen.
  • Donald Trump heeft de peilingen waarin hij fors achterstaat, inaccuraat genoemd. Volgens hem doet hij het juist erg goed, ook onder vrouwen. "We doen het heel goed in de peilingen, maar weet je, ik denk echt dat deze peilingen heel erg inaccuraat zijn. Ik denk dat we het beter doen bij vrouwen dan bij mannen. We halen records bij mannen. Maar ik wil records halen bij vrouwen. Ik haat het om dit de mannen te vertellen, maar als ik kon ruilen, zou ik jullie zo snel ruilen, je hebt geen idee hoe snel."

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.