Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 22/10: Clinton plaagt The Donald & Michelle naar de achtergrond

Bob Vek op 22 oktober 2016 - Reageren

Hillary Clinton pakt haar rivaal Donald Trump met humor aan op Twitter en First Lady Michelle Obama zal zich terugtrekken uit de spotlight na de verkiezingen, meent een van president Barack Obama’s naaste vertrouwelingen. Dat en meer leest u in een nieuwe Race to DC!

 

Clinton zet haar roast voort

Hillary Clinton reageerde gevat toen Donald Trump gisteren op Twitter claimde dat uit hij “vrijwel unaniem” tot winnaar van het debat was uitgeroepen. “Waar was dit soort komedie gisteravond,” vroeg de Democrate zich af. Donderdag waagden beide kandidaten zich op een traditioneel liefdadigheidsdiner aan een roast van de ander, wat hen de nodige kritiek opleverde. Waar Clinton nog enigszins de lachers op haar hand kreeg, hoewel ook zij persoonlijkere aanvallen plaatste dan gebruikelijk, werden de vileine opmerkingen van Trump met boegeroep ontvangen.

 

Een dag later trekt Clinton de komedieshow dus rustig door. Trump lokte haar tweet uit door, hoe kan het ook anders, eveneens via twitter zichzelf tot winnaar van het laatste presidentiële debat uit te roepen. “De resultaten van het laatste debat zijn binnen en het is vrijwel unaniem, IK HEB GEWONNEN! Bedankt, dit zijn erg spannende tijden.” Desondanks wijzen de meeste peilingen uit dat niet Trump, maar Clinton als winnaar uit het debat is gekomen.

 

Geen politiek ambt voor Michelle

Ondanks haar sterke optredens op campagnebijeenkomsten voor Hillary Clinton, durft David Axelrod, vertrouweling van president Barack Obama, zijn hele hebben en houden erop in te zetten dat First Lady Michelle Obama in de nabije toekomst niet voor een politieke carrière zal kiezen. Vanwege haar alom bekende afkeer voor de Amerikaanse partijpolitiek ziet hij dat niet zo snel gebeuren, meldt POLITICO. Ook een terugkeer naar haar roots in de advocatuur lijkt Axelrod onwaarschijnlijk. “[Michelle] zal erg blij zijn om haar leven terug te krijgen wanneer dit voorbij is,” aangezien zij “veel heeft opgegeven” voor Baracks gooi naar het presidentschap.

 

Michelle is slechts “gepassioneerd over de keuze” die het Amerikaanse volk nu krijgt voorgeschoteld, meent Axelrod. Na de verkiezingen voorspelt hij dat zij “zich enigszins terugtrekt uit de publieke belangstelling”.   

 

Kort nieuws

  • Economen voorspellen een forse beurscrash bij een eventuele overwinning van Donald Trump.
  • Het State Department heeft wederom e-mails van Clinton vrijgegeven uit haar tijd als minister van Buitenlandse Zaken. In veel gevallen betreft het e-mails die vrijwel gelijk zijn aan eerder vrijgegeven exemplaren, hooguit aangevuld met de vraag van Clinton aan haar medewerkers om het bericht uit te printen, aldus The Hill.
  • “You don’t have to like her!” Dat is de boodschap van Oprah Winfrey. “Just get out there and vote.”
  • Vice-president Joe Biden heeft geen behoefte aan een debatsessie met Donald Trump. “Ik wilde dat we op de middelbare school zaten – [dan]  kon ik hem achter de gymzaal aanpakken.”

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.