Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 20/08 Emails blijven Clinton achtervolgen

Maria van Loosdrecht op 20 augustus 2016 - Reageren

De privéserver die Hillary Clinton gebruikte voor haar werk-email blijft haar achtervolgen. Gisteren deed een rechter een nieuwe uitspraak over de emails. En de peilingen laten zien dat Trump het niet bijzonder goed doet. Dat en meer in de Race to DC.

 

Nieuwe uitspraak over email-schandaal

De rechter bepaalde dat Clinton onder ede een schriftelijke verklaring moet afleggen over haar besluit om een privé server op te zetten en te gebruiken voor haar e-mails. Zes weken geleden leek het e-mailschandaal nog over te zijn nadat de FBI niet verder ging met het onderzoek, maar de conservatieve rechter die zich nu met de zaak bezig houdt lijkt niet van plan te zijn om de e-mails van Clinton vrijuit te laten gaan. Hij gaf de conservatieve activistengroep Judicial Watch de kans om verder te gaan met het aanklagen van Clinton. De groep is daar blij mee: “dit besluit laat zien dat Hillary Clinton niet boven de wet staat,” aldus Tom Fitton, leider van Judicial Watch.

Geheel tevreden zal Fitton echter niet zijn, omdat zijn organisatie om een mondelinge getuigenverklaring had gevraagd. Wel krijgt Judicial Watch de kans om een mondelinge verklaring af te nemen van een assistent van Clinton. Deze zal één week voor de verkiezingsdag afgenomen worden, waardoor het schandaal haar blijft achtervolgen tot de verkiezingsdag. De schriftelijke antwoorden op de vragen van de actiegroep zal Clinton wel in kunnen leveren ná 8 november. 

 

Peilingen goed voor Clinton

Er is ook goed nieuws voor de Democratische partij. Clinton loopt voor in de peilingen. Volgens de modellen van UpShot (New York Times) en FiveThirtyEight heeft Clinton 86% kans om de volgende Amerikaanse president te worden. Ook interessant: FiveThirtyEight verslaggevers hebben een grafiek gemaakt waarin te zien is dat Trump niet meer over de peilingen tweet, sinds ze laten zien dat hij aan het verliezen is.

 

Meer nieuws

  • In vijf steden in de Verenigde Staten stonden gisteren naakte standbeelden van Trump. ‘Indecline’ een anarchistische kunstgroep maakte de beelden met de naam “de keizer heeft geen ballen” om zich uit te spreken tegen Trumps politieke standpunten. Later vandaag volgt hierover een uitgebreider bericht. 
  • Trump heeft het overstroomde Louisiana bezocht. Clinton uitte haar kritiek hierop door te zeggen dat de reddingswerkers geen afleiding konden gebruiken, maar moest haar woorden weer inslikken toen Obama aankondigde dat hij dinsdag naar Louisiana gaat. 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.