Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 20/05: Trump denkt dat vliegtuig neerstortte door aanslag

Coen Nij Bijvank op 20 mei 2016 - Reageren

Donald Trump denkt dat het EgyptAir-vliegtuig van de radar verdween als gevolg van een terroristische aanslag. Verder in Race to DC vandaag: Hillary en Trump noemen elkaar "unqualified" en er zijn nieuwe peilingen met opmerkelijke uitslagen.

 

“Looks like yet another terrorist attack”

Kort na het nieuws dat een vliegtuig van EgyptAir van de radar was verdwenen boven de Middellandse Zee, tweette Trump dat "het lijkt op alweer een terroristische aanslag." Dat terwijl Egyptische luchtvaartfunctionarissen herhaaldelijk benadrukten dat de oorzaak nog giswerk was.

 

Desondanks was Trump vrij zeker van z’n zaak. Op z’n website viel hij Clinton aan omdat ze niet wilde erkennen "wie het vliegtuig heeft opgeblazen." Ook nam Trump de gelegenheid om Clinton te bekritiseren vanwege haar kritiek op Trumps voorstel voor een ‘Moslim-ban.’

 

Trump schreef dat het "bewijst dat Bernie Sanders gelijk had toen hij zei dat zij niet geschikt is om president te zijn."

 

Ongeschikt

In een interview met CNN liet Clinton ondertussen weten dat Trump "niet geschikt" is om president te worden. Volgens haar zijn Trumps uitspraken beledigend en gevaarlijk.

 

Over Trumps plan om als president alle Moslims te weren uit de Verenigde Staten, zei ze dat het "een boodschap stuurt naar de Moslim-wereld, en [het] stuurt een boodschap naar de terroristen. Trump wordt eigenlijk gebruikt als een rekruteerder om meer mensen aan te laten sluiten bij terrorisme."

 

Kort nieuws:

  • Politico schrijft dat Trumps lijst met kandidaten voor het hooggerechtshof vooral namen bevat van mensen die dichtbij Republikeinse Senatoren staan, zoals familieleden. Het zou een poging zijn van Trump om de bezwaren die veel Republikeinen tegen hem hebben te verzachten.  
  • Voormalig Miss Universe Alicia Machado zegt dat Trump haar ooit Miss Piggy heeft genoemd omdat ze wat was aangekomen. Trump pestte haar constant en hij zou geen president mogen worden, aldus Machado.
  • Megyn Kelly heeft gereageerd op de kritiek op haar milde aanpak van Trump tijdens een interview. Ze zei dat "veel van die critici er zelf niet in slagen om hun vooringenomenheid tegen Trump, Fox News of de GOP duidelijk te maken."
  • Trump was gisteren de gastheer van een bijeenkomst bedoeld om geld in te zamelen om de campagneschuld van Chris Christie af te betalen.
  • Een interessante peiling van The New York Times en CBS News. Zowel Trump als Clinton worden door de helft van de Amerikanen "unfavorable" genoemd. Sanders maar door een derde. Ondanks zijn lage populariteitscijfers, willen de meeste Republikeinen dat de partij zich achter Trump schaart. Zouden de verkiezingen nu gehouden worden, zou volgens de peiling 47 procent op Clinton stemmen en 41 procent op Trump. In het geval van een strijd tussen Sanders en Trump, zou Sanders 51 procent halen tegenover 38 procent voor Trump.
  • Volgens een peiling gehouden door Fox News zou Trump juist nipt van Clinton winnen en wordt Clinton fors negatiever beoordeeld dan Trump.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.